Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΙΑΣΟΣ «ΕΠΩΔΟΣ»
Το «Ενα παράξενο απόγευμα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το θεατρικό έργο του Αντώνη Δωριάδη «Ενα παράξενο απόγευμα», συνδυασμένο με κείμενα των ποιητών Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και Αργύρη Χιόνη, θα παρουσιάσει (11-16/6, με ελεύθερη είσοδο) στο προαύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αθηνών (βρίσκεται απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης) ο νέος θίασος «Επωδός», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλησης, Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο (πρωτοπαίχθηκε στο ΚΘΒΕ και σε πολλές χώρες, κυρίως στη Γαλλία όπου ζει ο συγγραφέας), αναφέρεται στα βασανιστήρια της χούντας. Η παράσταση, με επιθυμία του συγγραφέα, αφιερώνεται στη μνήμη του σακατεμένου από βασανιστές της χούντας, Σπύρου Μουστακλή. Γι' αυτό η ομάδα προσκαλεί στην παράσταση, όλα τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΣΦΕΑ).

Η ομάδα επέλεξε να παρουσιάσει το έργο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, κτίριο - άντρο του στρατού επί χούντας και του ναζιστικού στρατού στην κατοχή, από όπου πέρασε πλήθος κρατουμένων αγωνιστών που μεταφέρονταν σε άλλα κρατητήρια.

«Θεωρούμε το έργο αντιφασιστικό ύμνο και η τοποθέτησή του σε ένα τέτοιο χώρο του δίνει μια σπουδαία διάσταση. Θεωρούμε πολύ σημαντικό τη χρήση τέτοιων χώρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με σκοπό την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια παράσταση σε μια περιοχή που άδικα έχει χαρακτηριστεί υποβαθμισμένη», σημειώνει ο θίασος.

Να σημειωθεί ότι στις 14 και 15/6, θα δοθούν δύο παραστάσεις (στις 9μμ και μεταμεσονύκτιες).

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής, μουσική: Σωκράτης Γεωργιάδης, κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, φωτισμοί: Κώστας Γεραντώνης, βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Φούφας. Παίζουν: Κατερίνα Αναστασίου, Ιορδάνης Καλέσης, Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, Ολγα Ιωσηφίδου, Δημήτρης Μηλιώτης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Δημήτρης Τσικούρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ