Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Καθοριστικό βήμα για τη συνέχεια

Κρίσιμος είναι ο σημερινός αγώνας για την Εθνική ανδρών

Eurokinissi

Κρίσιμος είναι ο σημερινός αγώνας για την Εθνική ανδρών
Εναν καθοριστικό αγώνα - για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επίτευξης του στόχου (πρόκριση) - δίνει σήμερα (21.45, MEGA), στο Βίλνιους, η Εθνική. Αντιμετωπίζει - στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2014 - τη Λιθουανία.

Οι διαφορές, ενώ απομένουν πέντε αναμετρήσεις, στη βαθμολογική κατάταξη του ομίλου είναι αναστρέψιμες. Τα πάντα είναι ανοιχτά για την πρώτη (απευθείας πρόκριση) και δεύτερη (μπαράζ) θέση. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κάθε επιτυχία ή απώλεια θα έχει αυξημένη επίδραση στην κατάληξη της προσπάθειας.

Γι' αυτό και ο Σάντος έθεσε ως στρατηγικό στόχο τις πέντε νίκες, αρχής γενομένης από σήμερα. Ωστε «ακόμα κι αν δεν κατακτήσουμε την πρωτιά, θα έχουμε τη δυνατότητα μέσω των μπαράζ να πάμε στη Βραζιλία». Για να υλοποιηθεί το ποθητό, πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια (κούραση διεθνών, απουσίες, λάθη, μικρό γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, η αντίπαλος).

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας το κατανοεί. Αλλά κατηγορηματικά δεν δέχεται ότι (μεμονωμένα ή/και συνδυαστικά) μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία αποτυχίας. «Με την ποιότητα που έχουμε πρέπει να κερδίσουμε. Ομως μόνο μέσα στο γήπεδο μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διαστάσεις του γηπέδου, αν είναι πλαστικό ή όχι. Αν θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πρέπει να πάρουμε τη νίκη σε αυτό τον αγώνα ανεξαρτήτως συνθηκών, γηπεδικών ή καιρικών. Εχουμε μπροστά μας κάτι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε κουρασμένοι. Αν κάποιος, για τον Α ή τον Β λόγο, νιώθει κούραση ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να μου το πει για να κάνω σωστά τα πλάνα μου. Για 90 λεπτά πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Τα άλλα παιχνίδια του ομίλου είναι: Λετονία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιχτενστάιν - Σλοβακία. Η βαθμολογία: Βοσνία/Ερζεγοβίνη 13, Ελλάδα 10, Σλοβακία 8, Λιθουανία 5, Λετονία 4, Λιχτενστάιν 1.

  • Το δεύτερο αγώνα της - στον 4ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 - δίνει σήμερα η Εθνική Νέων (Κ-19). Αντιμετωπίζει (14.00) την (κάτοχο του τροπαίου) Ισπανία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ