Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Στο ΣΕΦ ανοίγει η αυλαία

Με τους τόνους να έχουν ανέβει για τα καλά (παρά τις δηλώσεις παραγόντων για το αντίθετο) εξαιτίας των διαφωνιών στα μέτρα ασφαλείας αλλά και του θέματος με τους ελέγχους αντιντόπινγκ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκούς ανοίγουν σήμερα στο ΣΕΦ (20.00, ΕΤ1) την αυλαία των φετινών τελικών της Α1. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες ενώ εξ αρχής το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Διαφωνία για τα μέτρα

Πάντως, το κλίμα τις τελευταίες ώρες έχει φορτιστεί μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας του δεύτερου τελικού που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να μην υπάρχει κόσμος αριστερά και δεξιά της φυσούνας και να αδειάσει η εξέδρα πίσω από τον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, όπως κάτι ανάλογο θα συμβεί σήμερα στο ΣΕΦ (κενό 16 μ.). Από την πλευρά της η Αστυνομία υποστήριξε πως δεν προκαλείται πρόβλημα αφού η φυσούνα «ανοίγει» και φθάνει μέχρι το κέντρο του γηπέδου. Το δεύτερο αίτημα του Ολυμπιακού δεν έγινε δεκτό, με δεδομένο ότι οι διαστάσεις των δύο γηπέδων είναι διαφορετικές. Η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους και τις εξέδρες στο ΣΕΦ είναι περίπου 16 μέτρα (αφού μεσολαβεί το κολουάρ στίβου), ενώ η αντίστοιχη απόσταση στο ΟΑΚΑ είναι περίπου οκτώ μέτρα.

Οχι από ΕΣΚΑΝ σε ΠΑΟ

Κατά τ' άλλα εξέλιξη είχαμε και σε ένα άλλο ζήτημα, με το Εθνικό Κέντρο Αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) να απαντά αρνητικά στο αίτημα του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλου, για παραπάνω ελέγχους στη σειρά των τελικών. Το ΕΣΚΑΝ με επίσημο έγγραφό του επισήμανε πως οι έλεγχοι πριν το παιχνίδι δεν προβλέπονται ενώ εγκυμονούν τραυματισμό για κάποιον αθλητή (φλέβα), πως ο αριθμός δειγμάτων είναι καθορισμένος από τη νομοθεσία, ενώ διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι προβλέπεται από τους κανονισμούς. Στο έγγραφο επίσης διευκρινίζεται ότι τέτοιου είδους αιτήματα υποβάλλουν μόνο οι διοργανώτριες αρχές.

Ο καθένας με τους λόγους του

Στα αγωνιστικά ζητήματα, με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας το πάνω χέρι στη διαδικασία, στοχεύουν στη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του εγχώριου τίτλου, που θα πιστοποιήσει την κυριαρχία τους. Στην άλλη πλευρά, ενισχυμένοι αγωνιστικά (μεταγραφές Κάρι και Γουίν), με καλή ψυχολογία, οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν ότι στο εσωτερικό παραμένουν κυρίαρχοι. Οπως και να έχει, το κοινό πρόβλημα των δύο προπονητών, Γ. Μπαρτζώκα και Α. Πεδουλάκη, είναι ο φόβος της κούρασης των παικτών που μπορεί να αποβεί καθοριστικός. Στους γηπεδούχους αναμένεται να δώσει το «παρών» στην αποστολή ο Περπέρογλου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως και ο Λο, αν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω γαστρεντερίτιδας. Στους «πράσινους» δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

  • Στο χτεσινό πρώτο αγώνα για τις θέσεις 3 - 4 στην Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος επικράτησε του Ρεθύμνου με 80-74 κάνοντας το 1-0 στις νίκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ