Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση για την απαγωγή του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου. Τη διεξαγωγή τής εξέτασης ανέλαβε ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες και με στοιχεία που είδαν τη δημοσιότητα, ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, απήχθη με γκανγκστερικό τρόπο το βράδυ της 30 Μάη, στο κέντρο της Αθήνας από «αγνώστους» και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο σε άγνωστο σημείο. Είχε πέσει θύμα βασανιστηρίων στην χώρα του, ενώ είχε αποστείλει γραπτό αίτημα προς τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να καθορισθεί ημερομηνία προσέλευσής του για να υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε φέρεται να ανήκε στη δύναμη της Αστυνομίας. Παρά την άρνησης της ΕΛΑΣ, τελικά έγινε γνωστό ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά φυγαδεύτηκε χωρίς καμιά επίσημη ή νόμιμη διαδικασία, παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη. Οπως μάλιστα είπε στον συνήγορό του, επιβιβάστηκε βίαια στο πρώτο ΙΧ, από άνδρες που μιλούσαν ελληνικά και στη συνέχεια τον μετεπιβίβασαν σε άλλο ΙΧ, όπου τον συνόδευαν άνδρες που μιλούσαν τουρκικά και αγγλικά. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου και παράνομα τα πέρασαν από ένα άνοιγμα στα συρματοπλέγματα. Η σύλληψή του έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδριανούπολης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ