Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εναλλακτική συνταγή ενσωμάτωσης του λαού

Εξωραΐζει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καλλιεργεί αυταπάτες για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό

Στα μέτρα της προπαγάνδας του κόβει και ράβει ο ΣΥΡΙΖΑ την έκθεση του ΔΝΤ. Μιλώντας προχτές βράδυ στο Ηράκλειο, ο Αλ. Τσίπρας συμμερίστηκε τη διαπίστωση του Ταμείου περί της αναγκαιότητας ενός νέου κουρέματος του χρέους και ταυτόχρονα κατήγγειλε την υπόδειξη του ΔΝΤ για επιθετικότερη εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος, αφού αυτή δε βολεύει τους ισχυρισμούς του περί «φιλολαϊκού» τάχα μείγματος αστικής διαχείρισης που λέει ότι θα ασκήσει αν κυβερνήσει.

«Ομολογούνται αυτά που η Αριστερά λέει από την πρώτη στιγμή στον κόσμο: Οτι η Ελλάδα μπορούσε να διαπραγματευτεί το χρέος της», κόμπασε ο Αλ. Τσίπρας και αμέσως συμπλήρωσε: «Η βιαιότητα και η σκληρότητα του προγράμματος το καθιστά αναποτελεσματικό, αλλά υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα που επιβάλλουν την συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας»!

Ισχυρίζεται δηλαδή ότι την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των μνημονίων δεν τα επιβάλλουν οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας στις δοσμένες συνθήκες της κρίσης και του ανταγωνισμού, αλλά το πολιτικό προσωπικό από ιδιοτέλεια και ανικανότητα.

Γι' αυτό κοροϊδεύει το λαό όταν λέει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος θα «κουρέψει» και τη λιτότητα για τον λαό θα τερματίσει! Κρύβει ότι το «κούρεμα» ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει για να του περισσέψει κρατικό χρήμα που θα κατευθύνει στους καπιταλιστές, ώστε να κάνουν επενδύσεις, ενώ τα μέτρα λιτότητας είναι προϋπόθεση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στόχο που προβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο αναφώνησε ότι «καθίσταται η οικονομία, η ανάπτυξη και η ζωή του νησιού όμηρος των επενδυτών». Δεν είπε βέβαια ότι φιλεργατική καπιταλιστική ανάπτυξη δεν υπάρχει και ότι το κόμμα του τέτοια ανάπτυξη θα επιδιώξει αν κυβερνήσει, αφού εκλιπαρεί ντόπιους και ξένους καπιταλιστές να επενδύσουν και ψάχνει κονδύλια για να τους συνδράμει.

Επιβεβαιώνοντας για νιοστή φορά τον τελευταίο χρόνο ότι δεν αποσκοπεί απλά και μόνο στο να διαχειριστεί την αστική εξουσία, αλλά επιπρόσθετα στο να ενσωματώσει ολοκληρωτικά το λαό σε αυτήν, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να ξεσηκωθεί η κοινωνία όχι για «μια ουτοπική επανάσταση», όπως είπε, εννοώντας να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μεριμνήσει «για κοινωνική συνοχή, για ζωή και αξιοπρέπεια».

Υμνοι στους «καλούς» καπιταλιστές

Χτες, μιλώντας στη λεγόμενη «Εναλλακτική Σύνοδο», που διεξάγεται στην Αθήνα, ο Αλ. Τσίπρας αναπαρήγαγε τα χρεοκοπημένα συνθήματα των ξεπεσμένων «κοινωνικών φόρουμ», προσαρμοσμένα στις τωρινές συνθήκες. Είπε μεταξύ άλλων ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος», αλλά δεν κατόρθωσε να κρύψει πως αναφέρεται στον κόσμο της μισθωτής σκλαβιάς, της ασύλληπτης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της κλεψιάς από λίγους του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, υπερασπιζόμενος τη φενάκη του εξανθρωπισμένου καπιταλισμού.

Ετσι, τα έβαλε με τις «αγορές» κα τη «δικτατορία τους», τους «διεθνείς τοκογλύφους» και τους «τραπεζίτες», το «νεοφιλελευθερισμό» και το «παρασιτικό κεφάλαιο», για να υπερασπιστεί «την πραγματική οικονομία και παραγωγή», δηλαδή την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά όχι με «εργαλείο την κερδοσκοπία»! Διαχωρίζει δηλαδή τους καπιταλιστές σε «καλούς» και «κακούς» και καλεί το λαό να συμπαραταχθεί με τους πρώτους και να σηκώσει εχθρικές για τα συμφέροντά τους σημαίες.

Στο ίδιο πνεύμα και για τον εξωραϊσμό του καπιταλισμού που θέλει να διαχειριστεί, κάλεσε τη Σύνοδο να «ανοίξει τον δρόμο για έναν εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει τη δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων που πλαισιώνουν το «κίνημα» των διάφορων «φόρουμ» και «εναλλακτικών συνόδων», κάθε άλλο παρά εναλλακτικό είναι σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της αστικής διαχείρισης, αφού δεν αμφισβητεί τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Για το ξελάσπωμα του καπιταλισμού φτυαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι για «να ξεκολλήσουμε το μέλλον από τη λάσπη», όπως κοροϊδεύει ο πρόεδρός του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινός αντιλαϊκός τόπος οι μεταρρυθμίσεις και ο σεβασμός των κανόνων της ΕΕ (2015-03-17 00:00:00.0)
Το κεκτημένο της φτώχειας (2014-12-21 00:00:00.0)
Παραμύθια για «καλούς» και «κακούς» καπιταλιστές (2013-06-06 00:00:00.0)
«Ναι» στην ανακεφαλαιοποίηση, «ναι» στα μνημόνια (2013-04-06 00:00:00.0)
Λιβανίζει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό (2013-01-26 00:00:00.0)
Συστείνεται σαν παράγοντας «σταθερότητας και συνεργασίας» (2013-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ