Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργανώνουν τον αγώνα για τους όρους εργασίας τους

Τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται από τους εργοδότες του κλάδου, οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βόρειας Ελλάδας. Προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα έξω από το φροντιστήριο του προέδρου της πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΟΕΦΕ) των εργοδοτών, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ενώ στις 18 Ιούνη θα συμμετέχει σε πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντίστοιχων συλλόγων από άλλες περιοχές, με στόχο το συντονισμό της δράσης.

Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στο Σύλλογο να παλέψουν για να εφαρμοστεί για όλους τους εργαζόμενους η κλαδική σύμβαση που ίσχυε τελευταία για τους εργαζόμενους της Αττικής και προβλέπει 13,36 ευρώ μεικτά την ώρα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΦΙΕ, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρθηκαν στις ατομικές συμβάσεις με εξευτελιστικά ωρομίσθια των 4, 5 και 6 ευρώ, όταν η τελευταία ΣΣΕ προέβλεπε 9,5 ευρώ την ώρα καθαρά. Επίσης στην κατάργηση των επιδομάτων σπουδών, γάμου, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Κατήγγειλαν ότι οι εργοδότες των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων κατάφεραν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιδοτούμενη κατάρτιση και απασχόληση εργαζομένων μέχρι 29 χρόνων με 5 ευρώ την ώρα. Εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για τη διάλυση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την εξασφάλιση μαζικά φθηνής εργατικής δύναμης στους εργοδότες.

Με το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μάη του 2013, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, για να πάρουν εκ νέου άδεια διδασκαλίας σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρουν ότι δεν έχουν απολυθεί λόγω μη επάρκειας ή πειθαρχικού παραπτώματος. Οπως κατήγγειλαν, οι συνδικαλιστές, με δεδομένη την πρακτική των εργοδοτών, που απολύουν όποιον σηκώνει κεφάλι επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων και να επιβληθεί «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» για το δικαίωμα στην εργασία.

Επίσης, στην πλειοψηφία τους, οι εργαζόμενοι που κάθε χρόνο απολύονται στα μέσα Μάη και επαναπροσλαμβάνονται μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη έως και το Νοέμβρη, θα δικαιούνται ελάχιστες έως και καθόλου ημέρες επιδότησης της ανεργίας, με αποτέλεσμα να μένουν για μήνες χωρίς κανένα εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ