Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τίμησαν την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ

Στην είσοδο της σπηλιάς όπου λειτούργησε το νοσοκομείο
Στην είσοδο της σπηλιάς όπου λειτούργησε το νοσοκομείο
Την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τίμησαν μέλη και φίλοι της Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο στο Γράμμο.

Εχοντας ως ορμητήριο την κατασκήνωση που έστησαν στη Γράμμουστα, το Σάββατο, οι ΚΝίτες με σκληρή δουλειά, άνοιξαν το μονοπάτι που οδηγεί στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο, ώστε να γίνει πιο εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση για τους μελλοντικούς επισκέπτες. Το νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο στήθηκε το Μάη του '48 με τη βοήθεια των κατοίκων. Διέθετε θαλάμους 10-12 ατόμων για τους βαριά αρρώστους - τραυματίες και θαλάμους 30-60 ατόμων για τους πιο ελαφρά τραυματισμένους. Με τα παραρτήματά του, το νοσοκομείο μπορούσε να νοσηλεύσει 1.000 - 1.200 τραυματίες - αρρώστους.

Το βράδυ του Σαββάτου, στήθηκε γλέντι στο χώρο της κατασκήνωσης.

Το πρωί της Κυριακής, με μια λιτή εκδήλωση στη θέση Βέρτενικ στο Γράμμο, επανατοποθετήθηκε η προτομή του Πέτρου Κόκκαλη, την οποία είχαν καταστρέψει για πολλοστή φορά τα φασιστοειδή. Στην εκδήλωση μίλησε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το μεσημέρι ακολούθησε επίσκεψη στο μνημείο για τους νεκρούς του ΔΣΕ στη Σπανούρα Κοτύλης. Εκεί μίλησε η Δέσποινα Μητσιάκου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


...καθαρίζοντας κι ανοίγοντας το μονοπάτι
...καθαρίζοντας κι ανοίγοντας το μονοπάτι

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ