Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων

Απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στις Πρυτανείες των Ιδρυμάτων όλης της χώρας κι απαιτούν την άμεση ακύρωση της αντιδραστικής απόφασης της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση τιμωρούνται 2 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής με επίπληξη και 9 φοιτητές με αναστολή εξαμήνου, για τις κινητοποιήσεις του συλλόγου τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στην εκδικητική απόφαση του Τμήματος Φυσικής για απώλεια της εξεταστικής του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο - πλαίσιο.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων. Αποφάσεις ενάντια στην πειθαρχική δίωξη των φοιτητών έχουν πάρει μέχρι στιγμής στην Αττική οι σύλλογοι: Φυσικού, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Βιολογικού, Χημικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Χαροκοπείου, Ιατρικής. ΣτηΘεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πληροφορικής. Στην Πάτρα οι σύλλογοι: Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στα Γιάννεναο σύλλογος Φυσικού. Στην Κρήτη την απόφαση της Κοσμητείας καταδικάζουν οι σύλλογοι: Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, ΤΕΜ, Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Οικονομικού, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το ΤΕΙ Κρήτης οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής και ο ενιαίος Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πρωτοφανούς απόφασης της κοσμητείας και να απαιτήσουν την ανάκληση της.

  • Φοιτητικοί σύλλογοι και δυνάμεις του Μετώπου Σπουδαστών Αγώνα προχώρησαν προχθές σε κινητοποιήσεις και στην πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Κρήτης όπου παρέδωσαν ψήφισμα στη γραμματεία στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, σε συμβολικό αποκλεισμό της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά όπου κατέθεσαν ψήφισμα και απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα στο πρυτανικό συμβούλιο, καθώς και στη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου κατατέθηκε ψήφισμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου του ΤΕΙ.
  • Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι δυνάμεις του ΜΑΣ και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έξω από το κτίριο διοίκησης. Σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπρύτανη, παρέδωσαν ψήφισμα απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ