Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Δε θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί

Συνεχώς μειούμενος είναι ο αριθμός των παιδιών που θα παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά προγράμματα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, ενώ, λόγω έλλειψης προσωπικού, δε θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί (Α΄ Παιδικός Σταθμός Ν. Ιωνίας και ο Παιδικός Σταθμός «Ναϊάδες» στη συνοικία Χρυσοχοΐδη). Για την περίοδο 2013 - 2014, περίπου 580 είναι τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους 11 παιδικούς σταθμούς του ΔΟΑΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, ενώ στους 4 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΚΕΠΚΑ - ΔΙΕΚ θα παρακολουθήσουν περίπου 150 παιδιά, συνολικά, περίπου 730 παιδιά, καλύπτοντας γύρω στο 50% των αναγκών.

Οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν κάνουν καθόλου αίτηση, γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα τροφεία, που φτάνουν έως και τα 160 ευρώ, βάσει του τιμολογίου του Δήμου Βόλου, που διατηρεί τις ίδιες επιβαρύνσεις και εφέτος, παρά τη δραματική μείωση του εισοδήματος και την ανεργία που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια, η αντιλαϊκή - φορομπηχτική πολιτική. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή και Νομικά Πρόσωπα ζητούν, εκβιαστικά, από τις οικογένειες να προκαταβάλουν τα τροφεία του Ιούλη, για όσους τα παιδιά τους συνεχίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη νέα περίοδο 2013 - 14.

Σε Επερώτηση που κατέθεσαν γι' αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνουν ότι αυτή η κατάσταση στερεί από τα νήπια το δικαίωμα στην κοινωνικοποίηση και στη δημιουργική απασχόληση και φέρνει σε αδιέξοδο τις λαϊκές οικογένειες των νέων ζευγαριών και επερωτούν τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει και ποιες πρωτοβουλίες θα αναπτύξει ώστε ανάμεσα σε άλλα: Να εξασφαλιστεί η ένταξη στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των οικογενειών, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις. Να καταργήσει τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά. Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ