Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ανέδειξαν τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του «Καλλικράτη»

Με συγκεκριμένα παραδείγματα, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Λίλα Καφαντάρη, Βαγγέλης Σιγάλας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου Γιάννης Δεναξάς, ανέδειξαν τα αποτελέσματα της πολιτικής της τοπικής διοίκησης στο Νότιο Αιγαίο -στα 2,5 χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη»- που ωφέλησαν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου, η Λ. Καφαντάρη στην εισήγησή της επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Από το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου "Ανάπτυξη - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα" ωφελημένο βγαίνει το μεγάλο κεφάλαιο σε όλους τους τομείς δράσης του. Π.χ. στον τουρισμό έχουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής που ενισχύουν την κερδοφορία μεγαλοξενοδόχων και μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, παρέχοντας ταυτόχρονα φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό μέσα από τα προγράμματα διά βίου μάθησης και κατάρτισης που υλοποιεί.

Αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική της Περιφέρειας, είναι γνωστή η σημασία των νησιών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εκπρόσωπο του Κοπελούζου για το πώς, από τη μία, οι ΑΠΕ θα περάσουν στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και, από την άλλη, πως θα καμφθούν οι αντιστάσεις των νησιωτών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η δράση της Περιφερειακής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της αλλά και των υπηρεσιών. Ηδη, έχουν προχωρήσει σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού και των λυμάτων. Οπως και η Ελληνογερμανική συμφωνία για την παροχή, σε πρώτη φάση, τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αναδεικνύεται σε ισχυρό φιλέτο κερδοφορίας για τα μονοπώλια.

Ο εργατόκοσμος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι και οι γυναίκες είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα, να ανακόψουν την αντιλαϊκή επίθεση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία για τον λαό τα «ανταποδοτικά» (2023-03-18 00:00:00.0)
Παζάρια και ανταγωνισμοί με φόντο τον σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (2020-05-06 00:00:00.0)
Συστράτευση με το ΚΚΕ στον αγώνα και στην κάλπη (2014-02-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες (2010-08-04 00:00:00.0)
Περιοδεία της Λ. Καφαντάρη στη Σύρο (2010-06-26 00:00:00.0)
Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο (2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ