Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

Νέα τμήματα και μετονομασίες τμημάτων θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν τον Ιούλη οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, στο νέο μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνονται δύο νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, και δύο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία προήλθαν από την κατάτμηση του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής που υπήρχε στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο. Πρόκειται για τα παρακάτω τμήματα:

- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

- Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

- Τμήμα Γεωπονίας, Ζωικής Παραγωγής και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο, που εντάσσεται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Μετονομασίες τμημάτων

Δώδεκα τμήματα μετονομάζονται και περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο με τη νέα ονομασία τους. Ειδικότερα:

- Το Τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.

- Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο, που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

- Το Τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Παιδαγωγικό Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία.

- Το Τμήμα Μεθοδολογίας και Συστημάτων Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας.

- Το Τμήμα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ανήκει στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων.

- Το Τμήμα Επιχειρησιακής Ερευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανήκει στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

- Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, που ανήκει στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού.

- Το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας-Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο, που ανήκει στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

- Το Τμήμα Γραφικών Τεχνών και Σχεδίασης Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο, που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

- Το Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σάμο, που ανήκει στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

- Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

- Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, που ανήκει στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.

Τέλος, εκτός από τα παραπάνω, στο νέο μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνονται και οι παρακάτω μεταβολές σε σχέση με το παλιό. Μετά την πρόταση των οικείων ιδρυμάτων:

α) Δεν απαιτείται πλέον εξέταση σε ειδικά μαθήματα για το τμήμα Γραφικών Τεχνών και Σχεδίασης Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο.

β) Το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι ενταγμένο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, εντάσσεται στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Μετά από πρόταση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και λόγω αναδιάρθρωσης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) καταργούνται οι δύο κατευθύνσεις «Τεχνικοί», «Διοικητικοί» που ήταν ενταγμένες στο 4ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο αντίστοιχα και αντί αυτών λειτουργούν δύο νέες κατευθύνσεις «Οπλα» και «Σώματα» η καθεμιά των οποίων εντάσσεται σε δύο επιστημονικά πεδία και συγκεκριμένα στο 4ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ