Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 2ο ΤΕΕ ΑΡΤΑΣ
Οι μαθητές βαρέθηκαν τις υποσχέσεις και τα «θα»

Καλούν σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή, στις 11 πμ, στην πλατεία Κιλκίς

Σε τάξεις - «κλουβιά», στοιβαγμένοι σε καθένα απ' αυτά 30 μαθητές, σ' ένα σχολείο - «φυλακή», που με τα πρώτα κρύα παγώνουν, κάνουν μάθημα οι μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Αρτας. Ετσι, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αύριο Παρασκευή, κινητοποιούνται στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κιλκίς.

Καλούν σε συμμετοχή τους μαθητές των ΕΛ, το λαό και όλους τους φορείς του νομού επειδή όπως επισημαίνουν «βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις και τους τοπικούς "άρχοντες" να μας συμπαραστέκονται, αλλά μόνο στα λόγια. Τέτοια συμπαράσταση δεν τη θέλουμε. Εμείς τους νομάρχες, τους δημάρχους και τους προέδρους τους θέλουμε στο πλάι μας, στον αγώνα για καλύτερη μόρφωση και παιδεία».

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι και να συμβιβαστούμε. Θα αγωνιστούμε για τη μόρφωσή μας και το μέλλον μας. Δεν είμαστε "Επαναστάτες χωρίς αιτία" ούτε "Χαβαλέδες", όπως πολλοί μας είπαν. Απαντάμε και σ' αυτούς λοιπόν ότι πονάμε για το σχολείο μας όσο κανένας και ότι αγωνιζόμαστε με αιτία και έχουμε και στόχους», τονίζουν σε ανακοίνωση.

Γι' αυτό σταματούν πια να ζουν με τα «αποφάγια» μόρφωσης που τους δίνουν και απαιτούν: Ενιαίο 12χρονο βασικό, υποχρεωτικό σχολείο δημόσιο και δωρεάν, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, κατάργηση του διπλού συστήματος ΤΕΕ - ΕΛ, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Απαιτούν, επίσης, εκπαιδευτικούς, βιβλία, εργαστήρια, κτίριο ανθρώπινο, δημοκρατία στα σχολεία.

Επίσης, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους μαθητές των Ενιαίων που ανάμεσα στο σχολείο, το σπίτι, το φροντιστήριο δεν έχουν ούτε μια ώρα ελεύθερη να σκεφτούν λίγο τη ζωή τους: «Που και αυτοί σιγά σιγά λιγοστεύουν γιατί έρχονται προς τα ΤΕΕ, γιατί δεν αντέχουν το σχολείο τους που έχει μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο και αντί να τους μορφώνει, τους εξοντώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ