Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
«Φταίει της κυβέρνησης η πολιτική»...

Αμετακίνητη η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των ιδρυμάτων. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες σπουδαστές της ΠΚΣ, στο υπουργείο Παιδείας

Από κινητοποίηση σπουδαστών ενάντια στην ανωτατοποίηση - απάτη
Από κινητοποίηση σπουδαστών ενάντια στην ανωτατοποίηση - απάτη
Συνεχίζεται και εντείνεται το αδιέξοδο των ΤΕΙ, καθώς τα μεγαλύτερα από τα ιδρύματα παραμένουν κλειστά και το υπουργείο παραμένει αμετακίνητο σχετικά με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις κινητοποιήσεις. Χτες, ο υπουργός Παιδείας είχε μια μαραθώνια συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, για να δηλώσει αμέσως μετά ότι η «αποχή (σ.σ. των εκπαιδευτικών) δημιουργεί πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό ζήτημα», γιατί τα ιδρύματα ανήκουν στο Δημόσιο και δεν μπορεί κανείς να παρακωλύει τη λειτουργία τους. Επανέλαβε ότι κανένας από τους εκπαιδευτικούς δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, αλλά τίποτα παραπάνω σε σχέση με τα αιτήματα τους.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, χτες το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής, αντιδρώντας στο νόμο 2916 που αποτελεί ουσιαστική κοροϊδία για τα ΤΕΙ και απαιτώντας πραγματική αναβάθμιση των ιδρυμάτων, των σπουδών και των πτυχίων τους.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, Ενιαία Ανώτατη Δημόσια Παιδεία», απαιτούσαν με τα συνθήματά τους οι σπουδαστές, τονίζοντας ότι «δε φταίνε τα ΤΕΙ, δε φταίνε τα ΑΕΙ, φταίει της κυβέρνησης η πολιτική» και φωνάζοντας... «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά: μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά».

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τους καθηγητές. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής φοιτούν 45.000 σπουδαστές και γι' αυτούς δε λέει κανείς τίποτα. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ λένε μόνο να μη χαθεί η εξεταστική και δεν τους νοιάζει τι πτυχία θα πάρουμε», μας είπε ο Γιώργος Δακορώνιας, εκλεγμένος στο ΔΣ του σπουδαστικού συλλόγου Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Αθήνας. Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ΤΕΙ τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο σε ποια βαθμίδα θα ενταχθούν οι καθηγητές και πώς. Στη ΣΔΟ οι μισοί και περισσότεροι καθηγητές είναι έκτακτοι. Το υπουργείο προκηρύσσει 500 προσλήψεις: αυτό αν κάνουμε μια απλή διαίρεση αντιστοιχεί σε 1,2 (;) καθηγητή σε κάθε Τμήμα ΤΕΙ ανά την Ελλάδα. Ετσι γίνεται η αναβάθμισή;»

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, εκλεγμένοι σπουδαστές σε Διοικητικά Συμβούλια συλλόγων συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου, Κ. Δελίδη, ο οποίος τους κάλεσε να πιέσουν για να ανοίξουν τα ιδρύματα, που κρατούν κλειστά οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι σπουδαστές τόνισαν ότι αντιδρούν συνολικά στο νόμο που υποβαθμίζει τα ιδρύματα και τα πτυχία τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2015-12-04 00:00:00.0)
Θα παλέψουμε «διά βίου» για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση (2005-10-14 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές διεκδικούν πραγματική αναβάθμιση (2000-03-04 00:00:00.0)
Ευτυχώς, το ΤΕΙ δε μας πλάκωσε! (1999-09-15 00:00:00.0)
Νέα πορεία των σπουδαστών την Τρίτη (1995-02-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις (1995-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ