Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Παρέμβαση των πρυτάνεων, που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, επειδή θα "αναστατώσει τη μεταλυκειακή εκπαίδευση"

Συνεχίζεται, σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών συλλόγων, η αποχή των εκπαιδευτικών των ΤΕΙ από τις εξετάσεις του εξαμήνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή σε κατάληψη βρίσκονται από τους σπουδαστές αρκετά ΤΕΙ της χώρας. Στο θέμα των ΤΕΙ, όμως, έκαναν χτες παρέμβαση και οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους εντελώς αντίθετους λόγους από αυτούς που προβάλλουν οι σπουδαστές των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ενώ οι σπουδαστές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου επειδή δεν αναβαθμίζει τα ΤΕΙ και ταυτόχρονα απαιτούν την καθιέρωση ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι πρυτάνεις θεωρώντας προφανώς ότι τα ΤΕΙ αναβαθμίζονται υπερβολικά, ζητούν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, επειδή θα "αναστατώσει όλη τη μεταλυκειακή παιδεία". Εκτιμούν, δε, ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δε βασίζονται σε μελέτη των αναγκών της ελληνικής οικονομίας και παραγωγής". Στην κατεύθυνση της μη προώθησης του νομοσχεδίου, οι πρυτάνεις θα ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ ΑΘήνας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απεργία του εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Αναφέρει, δε, ότι οι πολλές παρεμβάσεις, οι αποπροσανατολισμοί και τα ψευτοδιλήμματα προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη μαζική συμμετοχή και υπογραμμίζει, ότι παρ' όλες τις παρεμβάσεις οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τους σπουδαστές είναι άριστες. Ο Σύλλογος τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Αθήνας θα συνεχίσουν την αποχή και τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλάβει τις ευθύνες της.

Σε ανάλογη ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι θα απέχουν από τις εξετάσεις μέχρι να προχωρήσει το υπουργείο στην προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στη θεσμική αναβάθμιση των ΤΕΙ.

Στην αποχή δε μετέχουν οι διδάκτορες καθηγητές των ΤΕΙ και οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, εκτιμά ότι υπάρχει συμφωνία των φορέων των ΤΕΙ με το νομοσχέδιο, ενώ την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στα Συμβούλια Διοίκησης»(2012-10-13 00:00:00.0)
Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο - «απάτη»(2001-05-08 00:00:00.0)
Αντιγράφοντας τις αποφάσεις της Μπολόνια(2001-03-15 00:00:00.0)
Οι αποσπασματικές λύσεις οδήγησαν σε έκρηξη(1995-02-16 00:00:00.0)
Επιμένουν οι σπουδαστές(1995-02-11 00:00:00.0)
Νέα πορεία των σπουδαστών την Τρίτη(1995-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ