Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Εντονο πρόβλημα η έλλειψη αιθουσών

Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα το σχολικό κτιριακό πρόβλημα του νομού, πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε από όλους τους συμμετασχόντες ότι η κατάσταση στα σχολεία του νομού έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό στο απροχώρητο, αφού το πιο καινούριο σχολείο κτίστηκε πριν από 20 χρόνια. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη του συντονισμού όλων των εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στα πλαίσια αυτής της σύσκεψης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο αιρετό νομάρχη του νομού, Κ. Μεταξά. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας στην περιοχή και κύρια το κτιριακό πρόβλημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ έθεσε σαν αίτημα την έκτακτη επιχορήγηση 3.000.000 δραχμών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, αφού η τακτική επιχορήγηση δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Ο νομάρχης υποσχέθηκε την προώθηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών του νομού, καθώς και τη συνέχιση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης που αφορούν το νομό.

  • Η Πανελλήνια Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (καθηγητές στα ΤΕΛ και ΤΕΣ), διαμαρτύρεται για την, όπως ισχυρίζεται, απόκρυψη των πραγματικών κενών θέσεων και ελλείψεων σε καθηγητές στα ΤΕΛ και ΤΕΣ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή, διαπιστώνει ατασθαλίες στην επετηρίδα. Η Ενωση καλεί το υπουργείο Παιδείας να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για το διορισμό στην επετηρίδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ