Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από επιτροπές πάει καλά

Μετά την προχτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκαν έξι επιτροπές για τον προγραμματισμό στους διάφορους τομείς του έργου της νομαρχίας.

Οι επιτροπές είναι της Οικονομικής - Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, των Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Πρόνοιας, της Παιδείας -Νεολαίας και Αθλητισμού, του Πολιτισμού και Τουρισμού, της Γεωργίας, Αλιείας και Κτηνοτροφίας και η Επιτροπή Δικτύων Εξυπηρέτησης, Τεχνικών Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης,νομαρχιακός σύμβουλος της Αγωνιστικής Κίνησης,συμμετέχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας Πρόνοιας και ως συμπληρωματικό στην επιτροπή των Δικτύων Εξυπηρέτησης, Τεχνικών Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Οπως τόνισε στο "Ρ" ο Μ. Σπυριδάκης, το θέμα των επιτροπών συζητήθηκε χωρίς να προϋπάρξει ενημέρωση των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ως παράταξη, επισημαίνει, καταψηφίσαμε την πρόταση να έχει την απόλυτη δικαιοδοσία για τα προγράμματα ανάπτυξης ο νομάρχης, γιατί ουσιαστικά έτσι καταργείται η αρμόδια Επιτροπή και περιορίζεται σε διακοσμητικό ρόλο. Η επιτροπή πρέπει να παίζει σοβαρό ρόλο σε όλα τα προγράμματα ανάπτυξης και ειδικά στα λεγόμενα "Καινοτομικά Χρηματοδοτικά μέσα" που υποκρύπτουν επιχειρηματικές δοσοληψίες και φορομπηχτικές διαθέσεις.

Η Αγωνιστική Κίνηση, επίσης, πρότεινε να περάσει ο τομέας του Τουρισμού στην επιτροπή Οικονομικής Ανάπτυξης και ο τομέας του Πολιτισμού στην επιτροπή Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού. Επίσης, η Αγωνιστική Κίνηση καταψήφισε την ανάθεση της μελέτης για τη λειτουργία των υπηρεσιών της νομαρχίας σε ιδιωτική επιχείρηση, γιατί αυτό κανονικά θα έπρεπε να απασχολήσει αρμόδια επιτροπή του Νομαρχιακού Συμβουλίου, και γιατί μ' αυτό τον τρόπο εγκαινιάζεται η ανάθεση αρμοδιοτήτων της νομαρχίας σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ