Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑ
"Λευκή απεργία" για την αποφυλάκιση του συναδέλφου τους

"Λευκή απεργία" άρχισαν οι 3.000 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αίτημα να αποφυλακιστεί ο 30χρονος συνάδελφός τους Ν. Αργυρίου,ο οποίος από τις 23 Δεκέμβρη 1994 βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος!

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλεκτρολόγος της ΥΠΑ Ν. Αργυρίου συνελήφθη κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας των μελών της ΟΣΥΠΑ, τον περασμένο Δεκέμβρη, επειδή έσβησε τα φώτα στο διάδρομο τροχοδρόμησης του Ελληνικού, ενεργώντας ως προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τις εντολές του Σωματείου του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, σε περιπτώσεις απεργιών στα αεροδρόμια, το προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετεί μόνο έναν αυστηρά συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων. Αυτό έκανε και ο ηλεκτρολόγος της ΥΠΑ, αλλά η ενέργειά του θεωρήθηκε παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος!

Σημειώνεται ότι η ΟΣΥΠΑ, είχε υποβάλει από την αρχή αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Νεόφυτου,αλλά απορρίφθηκε και χτες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπέβαλαν νέα αίτηση. Αν απορριφθεί και πάλι η αίτηση αποφυλάκισης, οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ