Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
Να γίνει χώρος πρασίνου!

Την αναστολή των εργασιών ανέγερσης πολυώροφου κτιρίου στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας ζήτησαν χτες το απόγευμα η "Αγωνιστική Συνεργασία" για την Αθήνα και οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, σε κοινή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο.

Την ίδια απαίτηση όμως εξέφρασαν και εκατοντάδες περαστικοί όπως και όλοι οι κάτοικοι ή ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων και γραφείων, οι οποίοι υπέγραψαν σχετικό έγγραφο ζητώντας αυτό το οικόπεδο να γίνει χώρος πρασίνου και ανάπαυσης για όλους τους Αθηναίους. Τόσο η "Αγωνιστική Συνεργασία" για την Αθήνα όσο και οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί τόνισαν ότι "ο καινούριος δήμαρχος πρέπει να πάρει πλέον θέση γι' αυτό το οικόπεδο, γιατί είναι θέμα που αφορά όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας".

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο παραχώρησε αυτό το οικόπεδο στο Ταμείο Ασφαλίσεως Κληρικών Ελλάδος, το οποίο γκρέμισε το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που υπήρχε εκεί, και με τη μέθοδο της αντιπαροχής εξέδωσε άδεια πολυώροφου οικοδομής. Επειτα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, πέρσι τον Ιούλη, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέστειλε τις εργασίες για ένα χρόνο. Δικαιολογημένα λοιπόν χτες οι συγκεντρωμένοι, βλέποντας τις εργασίες ανεγέρσεως να έχουν ξαναρχίσει, διερωτήθηκαν: "Ηταν προεκλογική η αναστολή που δόθηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ