Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν οι σπουδαστές

Οξύνεται η κόντρα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Απτόητοι συνεχίζουν οι σπουδαστές τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ, αφού, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, οι φραστικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους και δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου. Την Τρίτη, οι σπουδαστές της ΣΕΥΠ πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία.

Οι σπουδαστές ζητούν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση με ενιαία κατεύθυνση, χωρίς διαχωρισμό θεωρητικών και τεχνολογικών εφαρμοστών, άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, καθηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου και εκσυγχρονισμό των συγγραμμάτων και προγραμμάτων σπουδών.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση των σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας, οι τροποποιήσεις του νομοσχεδίου δεν ανατρέπουν τη βασική κατεύθυνση, τη φιλοσοφία και τους ορισμούς για τη διαβάθμιση των σπουδών. Συγκεκριμένα, δηλώνουν την αντίδρασή τους στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, όπου παραμένει ο διαχωρισμός των ΤΕΙ ως προς τον εφαρμοσμένο χαρακτήρα τους, ενώ επισημαίνουν ότι ο όρος "βασικός ακαδημαϊκός τίτλος" δε σημαίνει τίποτα, αν δε συνοδεύεται από σαφή διατύπωση ότι είναι τίτλος ισότιμος με αυτόν των ΑΕΙ.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ από την πλευρά της, δηλώνει ότι συμφωνεί με τις τροπολογίες που ανακοίνωσε το υπουργείο και ζητά να ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο νόμου και να οριστεί μέρα κατάθεσής του.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των πρυτάνεων με θέμα τη στάση των ελληνικών πανεπιστημίων απέναντι στο σχέδιο νόμου για τα ΤΕΙ. Πάντως, κυκλοφορούν φήμες ότι, κάτω από την πίεση του ΤΕΕ και των πανεπιστημιακών, το υπουργείο δε θα προχωρήσει τελικά στην κατάθεση του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ