Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και τυπικά υπουργός Δικαιοσύνης ο Αν. Πεπονής

Τη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως αυτή έχει διατυπωθεί από τις προγραμματικές της διακηρύξεις και που "γνήσιο εκφραστή και πρωτεργάτη της είχε τον Γ. Κουβελάκη", υπογράμμισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Πεπονής,κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Αν. Πεπονής σημείωσε ότι απ' τους τομείς ευθύνης του υπουργείου, το σωφρονιστικό σύστημα έχει συγκεντρώσει τη γενική προσοχή και παρατήρησε ότι η σημερινή εικόνα δεν είναι γέννημα του σήμερα, αλλά αποτέλεσμα πολλών "εσφαλμένων πρακτικών και ασύγγνωστων παραλείψεων". Δε θέλησε, όπως είπε, να κάνει κατανομή ευθυνών για το παρελθόν, όμως για το παρόν και το μέλλον θεώρησε ότι "τις πρώτες ευθύνες έχει ο πολιτικός κόσμος και κυρίως η εκάστοτε κυβέρνηση, οι δικαστικοί λειτουργοί και τα ΜΜΕ".

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη σημείωσε ότι το Σύνταγμα παρέχει εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της, όμως αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν στα πλαίσια μιας συνταγματικής αναθεώρησης. Πρόβαλε το ρόλο των δικαστών στην τιμή ή την αμαύρωση της Δικαιοσύνης στη λαϊκή συνείδηση, φέρνοντας για παράδειγμα την περίοδο της Δικτατορίας και εξαίροντας τη στάση και δράση του απερχόμενου Γ. Κουβελάκη στην περίοδο αυτή. Παραδεχόμενος τέλος την ύπαρξη κυκλωμάτων στις φυλακές, είπε ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα, ενώ με επιείκεια τα θύματά τους.

Ο απερχόμενος υπουργός Γ. Κουβελάκης εξέφρασε τις ευχές του στο νέο υπουργό για επιτυχία στο έργο του, ενώ σε δήλωσή του απευθύνεται σε "κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να δίνουν μάχες για τη ζωή, αντιστέκονται, ονειρεύονται, δεν απελπίζονται" και υποστηρίζει ότι αυτές "δεν είναι παθητικοί θεατές των γεγονότων", αλλά "θα καθορίσουν την έκβαση του παρόντος και του μέλλοντος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ