Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ ληστειών με δυο τραυματίες

Μπαράζ ληστειών με δυο τραυματίες έγινε χτες σε τράπεζες. Το δίδυμο ψηλού - κοντού χτύπησε υποκατάστημα της "Εθνικής" στο Παγκράτι, ενώ δυο άλλοι κακοποιοί λήστεψαν την "Αγροτική" στις Αχαρνές και άλλος ένας υποκατάστημα της "Σίτι Μπανκ" στη Θεσσαλονίκη.

Η ληστεία της ΑΤΕ Αχαρνών (Δεκελείας 15) είχε δύο τραυματίες. Στις 8.10 το πρωί δυο άγνωστοι μπήκαν στην τράπεζα. Ο ένας κρατούσε περίστροφο και ο δεύτερος κοντόκαννη καραμπίνα. Πήραν τα χρήματα από το ταμείο και την ώρα που κινήθηκαν προς την έξοδο ο φύλακας Μιχ. Μαστρογιάννης πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Το ίδιο έκανε ο ένας από τους δράστες. Ομως το όπλο του φύλακα μπλόκαρε και στην προσπάθεια που έκανε για να το ξεμπλοκάρει αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δάχτυλα του αριστερού του ποδιού. Οι οπλοφόροι βγαίνοντας από το υποκατάστημα άκουσαν τις φωνές του απόστρατου στρατιωτικού Δημ. Δημητριάδη, ο οποίος είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του και καλούσε σε βοήθεια. Οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του και τον τραυμάτισαν ελαφριά στον ώμο και στο στήθος. Στη συνέχεια πυροβόλησαν κατά περιπολικού της Αστυνομίας που περνούσε τυχαία από εκεί. Το πίσω παρμπρίζ έσπασε και μέχρι να συνειδητοποιήσειο αρχιφύλακας που το οδηγούσε τι συμβαίνει, οι ληστές ξέφυγαν με τη μοτοσικλέτα τους. Η λεία τους ήταν φτωχή, αφού πήραν μόνο 300 χιλιάρικα, επειδή στην προσπάθεια που έκαναν για να ξεφύγουν τα περισσότερα λεφτά έπεσαν στο δρόμο.

Στις 11.30 το πρωί άγνωστος οπλοφόρος μπήκε σε υποκατάστημα της Σίτι Μπανκ" στη Θεσσαλονίκη (Β. Ολγας 103) και πήρε εφτά εκατομμύρια.

Λίγες ώρες αργότερα το γνωστό δίδυμο του ψηλού και του κοντού, λήστεψε υποκατάστημα της "Εθνικής" στο Παγκράτι (Φορμίωνος 213). Οι οπλοφόροι πήραν 4,5 εκατομμύρια και αφού επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι που είχε κλαπεί από την Αργυρούπολη, εξαφανίστηκαν. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην οδό Θεοτοκοπούλου στην Καισαριανή. Το δίδυμο, το οποίο είναι επικηρυγμένο με 30 εκατομμύρια από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, έχει γίνει πονοκέφαλος για την Ασφάλεια Αττικής, αφού από τον Δεκέμβριο του 1993 έχει"σηκώσει" 77 εκατομμύρια περίπου σε 17 ληστείες που έχει κάνει.

Χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης συναντήθηκαν εκπρόσωποί του με αντιπροσωπείες της ΟΤΟΕ και της ΕΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε η επιτροπή ασφάλειας των τραπεζών να καθορίσει, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, τις ζώνες επικινδυνότητας και τ' ανάλογα μέτρα που πρέπει να πάρει κάθε υποκατάστημα. Στη συνέχεια σε σύσκεψή της η επιτροπή θ' αποφασίσει τον τρόπο υλοποίησής τους. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η επιτροπή για τον καθορισμό των κριτηρίων, τα οποία είναι απαραίτητα, προκειμένου να προσδιοριστεί η επικινδυνότητα μιας περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ