Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι στο ξεπούλημα της «Χρυσής Αμμουδιάς»

Παρέμβαση του ΚΚΕ για τη γνωστή παραλία της Θάσου

Παρέμβαση με Ερώτηση στη Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση παραλιών της Θάσου έκανε το ΚΚΕ. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Να σταματήσει το ξεπούλημα της παραλίας «Χρυσή Αμμουδιά» στην Παναγία Θάσου, της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα και της παραλίας Βάλτας Ραχωνίου.

Με τη νέα μαζική φουρνιά ξεπουλήματος - αποκρατικοποιήσεων έχουμε και την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) 181 στρεμμάτων της παραλίας "Χρυσή Αμμουδιά" στην Παναγία Θάσου, 16 στρεμμάτων της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα και 250 στρεμμάτων της παραλίας Βάλτας Ραχωνίου.

Πρόκειται για περιοχές "φιλέτο" για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, τα 181 στρέμματα, που περνούν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν σχεδόν όλη την παραλία της "Χρυσής Αμμουδιάς" από τη Σκάλα Παναγίας μέχρι τη Σκάλα Ποταμιάς με τις αμμοθίνες, η οποία και είναι ενταγμένη στο πανευρωπαϊκό δίκτυο "Natura 2000".

Το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΕ και όλων διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής τρικομματικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, για να περάσουν ακίνητα, υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ήδη οργανώνουν την αντίδρασή τους, με δεδομένο ότι όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

- Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

- Να γίνει η αξιοποίησή των παραπάνω περιοχών της Θάσου, με ευθύνη του κράτους για τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών αναψυχής, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, για να μπορούν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν δωρεάν διακοπές;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ