Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Σημαντική αύξηση της συμμετοχής στις πρόσφατες αρχαιρεσίες

Η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκηση στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καθώς οι νέες εγγραφές στο συνδικάτο αποτελούν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη με ουσιαστικό αντίκρισμα στη συσπείρωση των εργαζομένων στον κλάδο. Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 576 εργαζόμενοι για ΔΣ και Ελεγκτική Επιτροπή, ενώ στις προηγούμενες είχαν ψηφίσει 341 εργαζόμενοι, δηλαδή υπήρξε αύξηση συμμετοχής κατά 68,9%. Στις εκλογές υπήρξε ένας συνδυασμός, η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΤΗΠ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) ο οποίος έλαβε 572 ψήφους.

Το ΣΕΤΗΠ, με ανακοίνωσή του, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στον κλάδο από τον ΟΤΕ, την «Wind», την «E Value», τη «Vodafone», τη «Mediatel», την «Teleperformance» από κάθε χώρο δουλειάς, τόσο για την απόφασή τους να γίνουν μέλη όσο και για τη συμμετοχή στις εκλογές που έγιναν από τις 5 μέχρι και τις 9 Ιούνη.

«Γνωρίζουμε - σημειώνεται - από τις συζητήσεις που έγιναν στους χώρους ότι υπάρχει θετικός προβληματισμός σε αρκετούς εργαζόμενους για προσέγγιση στο κλαδικό συνδικάτο και ένταξη στη δύναμή του. Καλούμε ανοιχτά να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτό το βήμα και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο. Αυτή η ενότητα, σε συνδυασμό με τον αγωνιστικό προσανατολισμό, την ταξική κατεύθυνση στη δράση είναι τα ζητούμενα σήμερα που συγκυβέρνηση - κεφάλαιο - Ευρωπαϊκή Ενωση - χτυπάνε σχεδιασμένα την εργατική τάξη. Στόχος τους είναι να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μισθό μας, να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα μας έχει απομείνει, ώστε να γεμίζουν τα σεντούκια των εργοδοτών».

Το ΣΕΤΗΠ «με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή και σταθερότητα θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για δράση που θα συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο. Πάλη για τα προβλήματα, με ταυτόχρονη ανάδειξη των αιτίων και των υπεύθυνων για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων. Με ζωντανές διαδικασίες "από τα κάτω", στη βάση, με τη συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων, σε κάθε τόπο δουλειάς να προετοιμαστούμε και να κάνουμε πράξη το ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ