Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: «Δύο στους δέκα χρονίως πάσχοντες καθυστερούν ή δεν εκτελούν καθόλου την συνταγή που τους έγραψε ο γιατρός τους ώστε να λάβουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, αφού αδυνατούν να καλύψουν το κόστος. Στην Ελλάδα της κρίσης η εξαθλίωση δεν σταματά εδώ: οι ασθενείς σπάνε τα χάπια τους στη μέση, κάνοντας οικονομία ακόμη και στην φαρμακευτική αγωγή τους (...) Το 25% των ρευματοπαθών ασθενών έχει ζητήσει από τον θεράποντα γιατρό του αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να την προμηθευθεί (...) Ποσοστό 41,2% των ανθρώπων που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα δήλωσε ότι πληρώνει για φάρμακα από 10 έως και 50 ευρώ τον μήνα, το 22,9% από 50 έως και 100 ευρώ τον μήνα, ενώ 8% ξοδεύει έως και 500 ευρώ μηνιαίως για την φαρμακευτική αγωγή του» (στα ΝΕΑ).

ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ: «Εγκύκλιος του ΙΚΑ καθορίζει τον τρόπο που θα εισπράξει το ταμείο τα ποσά που καταβλήθηκαν στους μη δικαιούχους (λόγω νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων) για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου. Σε 13.549 συνταξιούχους κόπηκε γιατί είχαν υπερβεί τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία που προβλέπονται, ενώ σε 23.011 συνταξιούχους κόπηκε το επίδομα λόγω ελλιπών μηχανογραφικών στοιχείων» (για το ΕΚΑΣ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ: «Τη στήριξή τους στη διπλή φορολογία των πλοίων για τρία χρόνια, με ελληνική και ξένη σημαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εκφράζουν οι Ελληνες Εφοπλιστές του Λονδίνου. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου η ναυτιλιακή κοινότητα επιστρέφει κάνοντας μια σημαντική συμβολή στο δημόσιο ταμείο της Ελλάδας ενώ είναι ένας πολύ μεγάλος εργοδότης στους Ελληνες ναυτικούς» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ: «Δημιουργία θέσεων εργασίας (...) σύνδεση επιδοτούμενης εργασίας με δημιουργία νέων θέσεων (ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία / στην ΑΥΓΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: «Η Εγγύς Ανατολή έχει γίνει, φυσικά, σκηνή αμέτρητων συγκρούσεων μέσα στους αιώνες. Αλλά η ειρήνη εξακολουθεί να ξεγλιστρά από αυτό το μέρος του κόσμου. Οπως παρατήρησε προσφάτως ο Μουρταζά Χουσεΐν, αναλυτής για την Μέση Ανατολή: "Η Συρία και το Ιράκ, πρώην ενωμένα αραβικά κράτη που σχηματίστηκαν μετά την ήττα των Οθωμανών πρώην εξουσιαστών τους, υπάρχουν σήμερα μόνο κατ' όνομα". Αυτό που θα προκύψει θα μπορούσε να είναι μια κατακερματισμένη, εύκολα χειραγωγήσιμη περιοχή (...) Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είναι τώρα μια γεωπολιτική μάχη για την περιφερειακή κυριαρχία» (από το ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ