Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ είπε χτες στη Βουλή ο νέος υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Γκιόκα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το θέμα.

Ενώ στην πρωτολογία του είπε γενικά και αόριστα ότι οι όποιες συγχωνεύσεις οργανισμών του υπουργείου Υγείας δεν θα οδηγήσουν σε απολύσεις, μετά την επιμονή του Γ. Γκιόκα να πάρει σαφή θέση, στη δευτερολογία του είπε «...όσον αφορά τις συγχωνεύσεις γενικά δεν υπάρχουν σχέδια συγχωνεύσεως του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ», ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο για τους περαιτέρω σχεδιασμούς γύρω από το θέμα.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι όσο δύσκολα και εάν είναι τα οικονομικά «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συγχώνευση που θα επιφέρει απολύσεις. Συγχωνεύσεις βεβαίως θα γίνουν, οι οποίες θα οδηγήσουν εργαζόμενους σε άλλες θέσεις, εκεί που υπάρχουν κενά, αλλά δεν θα υπάρξει καμία απολύτως απώλεια θέσεων εργασίας»....

Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτηση ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τα δημοσιεύματα για τη συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΘΕΑ αφού, όπως είπε, «εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, για ταφόπλακα στις ελπίδες χιλιάδων εξαρτημένων νέων που θέλουν να δώσουν τη μάχη της απεξάρτησης».

Η συγχώνευση, είπε, θα είναι ένα πλήγμα για τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα που εφαρμόζει το ΚΕΘΕΑ - ο ΟΚΑΝΑ εφαρμόζει κυρίως προγράμματα υποκατάστασης - που όλα αυτά τα χρόνια έχουν παράξει ένα πολύ αποτελεσματικό έργο σε μια περίοδο που η κρίση και οι συνέπειές της πολλαπλασιάζει τα θύματα των ναρκωτικών και τα αιτήματα για θεραπεία και απεξάρτηση.

Τα προγράμματα υποκατάστασης, συνέχισε, δεν οδηγούν σε θεραπεία, είναι προγράμματα συντήρησης διά βίου εξαρτημένων ανθρώπων και όχι θεραπείας και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν τοποθετείται για το θέμα μόνο με βάση δημοσιεύματα, αλλά με βάση τη διαχρονική πολιτική που υποβαθμίζει τα στεγνά προγράμματα και γενικεύει την υποκατάσταση, που δεν είναι μέθοδος θεραπείας αλλά συντήρησης.

Υπενθύμισε δε και τον πρόσφατο νόμο που ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, με βάση τον οποίο παραδίδονται τομείς θεραπείας, πρόληψης και επανένταξης σε ιδιώτες και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ