Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα το Εργατικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις ακόμα στο Ηράκλειο και την Κοζάνη

Σήμερα και αύριο, στη Θεσσαλονίκη, στο Γεντί Κουλέ, γίνεται το 4ο Εργατικό Φεστιβάλ των κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με τίτλο «Οταν η αδικία γίνεται νόμος, μόνο με σύγκρουση να καρτεράς το δίκιο».

Οι σημερινές εκδηλώσεις, από τις 7.30 μ.μ., περιλαμβάνουν: Χαιρετισμούς σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, παρουσίαση του βιβλίου «Από την πείρα του κινήματος των οικοδόμων στην Ελλάδα» του Α. Γκίκα και παραδοσιακό - ποντιακό γλέντι με τους αδερφούς Ιακωβίδη. Αύριο Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικά συγκροτήματα από χώρους δουλειάς, παρουσίαση μελοποιημένου ποιήματος του Μπρεχτ από την ομάδα της σχολής θεάτρου «Ροντίδη» και μουσικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ από το συγκρότημα της ΚΝΕ, ομιλία από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λαϊκό γλέντι με τους Πρατσινάκη - Ταλέα - Φραγκούλη.

Φοιτητικό Φεστιβάλ στο Ηράκλειο

Σήμερα γίνεται Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης της ΚΝΕ, στις εστίες του ΤΕΙ. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στο γήπεδο των εστιών. Στις 7.30 μ.μ., στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο (κτίριο Δ) θα γίνει συζήτηση για την πείρα από τους αγώνες στο ΤΕΙ και στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στην Κοζάνη

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κοζάνη, στην πλατεία Σκ'ρκα, από τις 7.30 μ.μ. με το εξής πρόγραμμα:

Σήμερα: Συζήτηση με θέμα «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία. Πώς οργανώνουμε τους αγώνες μας. Η πείρα των αγώνων ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά"». Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Παρουσίαση του βιβλίου «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», με κείμενα του Λένιν. Λαϊκό γλέντι.

Αύριο: Συζήτηση με θέμα «Από την ανεργία, στα προγράμματα κατάρτισης, την "ανάπτυξη" με τους εργάτες σκλάβους και πάλι στην ανεργία». Εντεχνη - ροκ μουσική από τους 3 ΛΑΛΟΥΝ. Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ. Ομιλία από τον Γιάννη Βήττα, Γραμματέα της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ