Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»
«Είμαστε απειθάρχητοι»!

Σαν προσπάθεια φίμωσης «κάθε φωνής του οπτικοακουστικού χώρου που αντιστέκεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στην αντιλαϊκή πολιτική» καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» την πλειοψηφία του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, την πειθαρχική δίωξη του εκπροσώπου της ΔΕΣ στο ΔΣ της ΕΕΣ, Γιώργου Μπακόλα, λόγω... «ανάρμοστης συμπεριφοράς»!

«Αυτό που η διοίκηση της ΕΕΣ βαφτίζει ανάρμοστη συμπεριφορά, είναι το να μαζευτεί το ΔΣ για να πάρει απόφαση για γενική συνέλευση και καθαρή θέση εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ» λέει η ΔΕΣ. «Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο του πολιτικού ξεμπροστιάσματος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΕΣ, η οποία ενοχλήθηκε σφόδρα από τη δράση της ΔΕΣ, που αποκάλυψε ότι η σημερινή διοίκηση συμπλέει με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οσο η πολιτική κατάσταση οξύνεται, το συνδικαλιστικό όργανο των σκηνοθετών πρέπει να παίρνει θέση. Και να που τοποθετήθηκε με κείμενο (των δέκα σημείων) που από τη μια μίλαγε για "συμπαράσταση" και από την άλλη "για επαναπρόσληψη των "άξιων εργαζομένων", νομιμοποιώντας τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, πράγμα το οποίο θα κηλιδώνει την ιστορία της Εταιρίας σαν ανεξίτηλο στίγμα αντίστοιχο με τις μαύρες οθόνες της ΕΡΤ (...) Αντί να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και προσπαθούν να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται. Ο φόβος και ο πανικός τους δεν κρύβονται. Εφεραν ακόμα και προβοκάτορα που επιτέθηκε και προπηλάκισε το μέλος του ΔΣ από τη ΔΕΣ, και άλλους συναδέλφους. Οσοι πιστεύουν ότι θα περάσουν τέτοιου είδους απειλές, κάνουν λάθος. Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και δε μας δίνουν το δικαίωμα να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα, μας ενώνουν σε μια γροθιά (...) Θα είμαστε απειθάρχητοι απέναντι σε αντιδημοκρατικές εκτροπές που κηλιδώνουν ανεξίτηλα την αγωνιστική ιστορία της ΕΕΣ. Στην εκτροπή τους απαντάμε με αγώνα ανατροπής, στη συνενοχή τους με τη συνοχή μας. Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα για να μην περάσουν τα σχέδια συνδικαλιστικής φίμωσης».

Η ΔΕΣ αναφέρει τέλος ότι στο ΔΣ της 28/6 από τους οκτώ παρόντες, έξι ήταν υπέρ της παραπομπής στο Πειθαρχικό, κατά ψήφισαν δύο (Γιώργος Μπακόλας, Φωτεινή Κοτρώτση), με απόντα τον Τάκη Σπυριδάκη (ήταν εκτός Ελλάδας) αλλά με κείμενό του στήριξε τον Γιώργο Μπακόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ