Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Παγώνει» η κατάσχεση σπιτιού μεταλλεργάτη

Μετά από παρέμβαση συνδικάτων και Λαϊκών Επιτροπών στην Εφορία

Το πάγωμα της διαδικασίας αναγκαστικής κατάσχεσης που είχε ξεκινήσει το Δημόσιο για το σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επέβαλαν χτες τα κλαδικά Συνδικάτα Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευής, άνεργοι της Ζώνης, οι Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής του Πειραιά, με δυναμική παρέμβαση στην Εφορία Πειραιά.

Στον επί τρία χρόνια άνεργο μεταλλεργάτη της Ζώνης, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», το Δημόσιο επέβαλε ποινή να χάσει το σπίτι του με διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης επειδή οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ, ποσό που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 2.173,81 ευρώ! Η Δ' ΔΟΥ στον Πειραιά, με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου. Η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη όπως: Πρόστιμο Τροχαίας 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005, 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006, 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007, 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011, 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012, 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011, 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).

Σωματεία και Επιτροπές και μαζί τους άνεργοι της Ζώνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων, αφού προσυγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, με πορεία έφτασαν στον Εφορία Πειραιά και έκαναν δυναμική, αποφασιστική παρέμβαση στον προϊστάμενό της, ο οποίος είχε δώσει και τη γραπτή παραγγελία στο δικαστικό επιμελητή για να ξεκινήσει τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης. Από τους συγκεντρωμένους απαιτήθηκε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία κατάσχεσης για το σπίτι του άνεργου μεταλλεργάτη, αλλά και για κάθε άνεργο. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σ. Πουλικόγιαννης, «υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοι από τη Ζώνη, που τους έχει πάει το πρώτο χαρτί, αυτό που προειδοποιεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εκκίνηση της αναγκαστικής κατάσχεσης. Αυτό το αίσχος να σταματήσει τώρα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να κατασχεθεί σπίτι ανέργου».

Ο προϊστάμενος δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία θα «παγώσει». Από τους συγκεντρωμένους έγινε ξεκάθαρο ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές θα γίνει παρέμβαση στον πρόεδρο της ΔΕΗ, για τα κομμένα ρεύματα στα σπίτια των ανέργων, όπως του μεταλλεργάτη, που είναι 7 μήνες χωρίς ρεύμα. Εχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ