Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της «Κατσέλης»

Αύριο, Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της αρτοβιομηχανίας «Κατσέλης» πραγματοποιούν η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου και το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής. Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο, Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 21 Ιούνη η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εταιρείας «Nutriart» (περιλαμβάνει την αρτοβιομηχανία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, την αλευροποιία ΑΛΛΑΤΙΝΗ και τις κατεψυγμένες ζύμες ΠΛΑΖΑ) πως έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, η οποία θα εκδικαστεί στις 18 Σεπτέμβρη. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία βάζει «λουκέτο» στα εργοστάσια και πετά στο δρόμο συνολικά 500 εργάτες. Η εταιρεία «Nutriart» ανήκει στον όμιλο Δαυίδ.

Με την κοινή ανακοίνωσή τους η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών τονίζουν ανάμεσα στα άλλα:

«Καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής μας, όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στη Λαϊκή Επιτροπή. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της. Μόνο ο ενωμένος ταξικός αγώνας των εργατών μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας και στους κάθε λογής εκβιασμούς της και στον ΚΑΤΣΕΛΗ αλλά και παντού. Να απομονώσει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων! Ο αγώνας των εργαζομένων του ΚΑΤΣΕΛΗ είναι αγώνας όλων μας γι' αυτό και πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη αλληλεγγύη, απομονώνοντας τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

  • Με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων «Coca-Cola» της Πάτρας, που επίσης ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, καθώς και το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ