Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Οχι στην παραχώρηση του δημοτικού σταδίου σε επιχειρηματίες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας (με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό) να παραχωρήσει δωρεάν για 10 χρόνια το Δημοτικό Στάδιο στην ΠΑΕ Βέροιας με μοναδική υποχρέωση τη συντήρησή του. Την απόφαση για την παραχώρηση στήριξαν από κοινού οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου, ενώ καταψήφισαν η εκλεγμένη του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Η απόφαση παραχώρησης ήταν να συζητηθεί ως θέμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το βράδυ της Δευτέρας, όμως τελευταία στιγμή αποσύρθηκε.

Η πλειοψηφία του ΔΣ, παρέβλεψε τη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Δήμου, που μιλά για παράνομη απόφαση, και επιμένει στην υλοποίησή της, προφασιζόμενη οικονομικές δυσκολίες για τη συντήρηση των υποδομών του σταδίου. Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βέροιας είναι ο κ. Αρβανιτίδης της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται τζάμπα το δημοτικό στάδιο.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βέροιας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης (σήμερα του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, αύριο κάποιας άλλης αθλητικής υποδομής, μεθαύριο των παιδικών σταθμών και των σχολείων). Καλούμε τους δημότες, τους φορείς (για τους οποίους η είσοδος στο γήπεδο θα είναι απαγορευτική ή με πληρωμή) να εμποδίσουν την παραχώρηση του γηπέδου που έχουν αποφασίσει και δρομολογούν η διοίκηση του δήμου σε αγαστή συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση και να υπερασπιστούν τη δημοτική περιουσία που χρυσοπλήρωσαν και δικαιωματικά τους ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ