Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
φωτο

Στις 4 Ιούλη 2013 συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφος και αδελφικός φίλος, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Ο Γρηγόρης μας, ζει, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας. Θα τον τιμάμε πάντα στους αντιιμπεριαλιστικούς ταξικούς αγώνες.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Γιώργος Λαμπράκης

***

Τα παιδιά της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ΡΟΔΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, από τον Αϊ-Βασίλη Κυνουρίας, πρόσφεραν στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στη μνήμη της, 500 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝΕΖΑΚΗ, γιου των συντρόφων και φίλων Ανδρέα και Μαίρης Δενεζάκη, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Αποστόλης Παππάς

***

φωτο

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, μέλος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, από το χωριό Αγγελώνα Λακωνίας, στην Κατοχή ήταν μέλος του ΕΑΜ, αντάρτης του ΕΛΑΣ. Πέθανε την 1η Ιούλη 2004 σε ηλικία 67 χρονών.

Στην μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

***

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης ΜΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, τα εγγόνια τους, Γεώργιος και Αικατερίνη Αδαμοπούλου, προσφέρουμε 450 ευρώ στην ΚΝΕ για στήριξη στην οικονομική εξόρμηση με αφορμή το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, μέσω της ΟΒ Γλυφάδας.

Ο Μαντής Κωνσταντίνος, (Λυκούργος), γεννήθηκε στη Χρύσω Ευρυτανίας το 1919. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πυροβολικού της Ρεντίνας, στη συνέχεια διετέλεσε λοχαγός του 2ου λόχου του 2/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ, ενώ, αργότερα, υπηρέτησε και στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Συμμετείχε ως αξιωματικός σε πολλές μάχες και ιδιαίτερα στη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας 12-14 Ιούλη 1944. Εξορίστηκε για χρόνια στη Μακρόνησο και την Ικαρία, ενώ κατά τη διάρκεια της Χούντας συνελήφθη ξανά στον Αστακό και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ρεθύμνου για πνίξιμο στη Φαλκονέρα. Δεν υπέγραψε ποτέ δήλωση μετάνοιας. Κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν την μητέρα μας αλλά και εμάς τους ίδιους, πιστεύουμε ότι και οι δυο τους θα χαμογελάνε με υπερηφάνεια βλέποντας τους νέους κομμουνιστές να δηλώνουν μαζικό «παρών» στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στη βάση της Σούδας. Οπως επίσης και σε κάθε άλλη πράξη αντίστασης στον ιμπεριαλισμό τον οποίο και οι ίδιοι πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΝΕΖΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΝΕΖΑΚΗΣ

ΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ