Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η επιχείριση της Αστυνομίας

Συγγενείς ήταν οι δύο δραπέτες που έπεσαν προχτές νεκροί από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση -με τη συμμετοχή και του Λιμενικού- για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι τέσσερις οπλοφόροι που δραπέτευσαν τον περασμένο Μάρτη από τις φυλακές των Τρικάλων.

Οι δύο δραπέτες που σκοτώθηκαν, αναγνωρίστηκαν από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Πρόκειται για δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, 25 και 39 χρόνων, αντίστοιχα.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, άνδρες της ΕΚΑΜ είχαν στήσει ενέδρα σε μια χαράδρα, απ' όπου επιχείρησαν να περάσουν οι δύο άνδρες, τους προσέγγισαν και ακολούθησε συμπλοκή. Στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο δραπετών (δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Καλάσνικοφ», έξι γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες, που καταδιώκονταν από τις 17 Ιούνη μετά το φόνο του υπαρχιφύλακα στο Δίστομο Βοιωτίας και είχαν καταφύγει στην ορεινή Ναυπακτία, όπου στήνονταν συνεχώς μπλόκα για τη σύλληψη τους, εντοπίστηκαν με θερμικές κάμερες μέσα στη δασώδη περιοχή. Οι δραπέτες φαίνεται πως χώρισαν και οι δύο κινήθηκαν προς το σημείο όπου τελικά έγινε η αιματηρή σύγκρουση, ενώ οι υπόλοιποι εκτιμάται ότι κινήθηκαν προς την πλευρά της Ευρυτανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ