Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 11 ΙΟΥΛΗ
Η κλιμάκωση της επίθεσης απαιτεί γενικό ξεσηκωμό

Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, με περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις των Σωματείων και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο οργάνωσης, δίνεται η μάχη για τη μαζική, αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, σε όλη τη χώρα. Η κλιμάκωση της επίθεσης από συγκυβέρνηση και τρόικα με μέτρα - φωτιά, που προωθούν με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή τις επόμενες μέρες, απαιτεί γενικό ξεσηκωμό από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στην Αττική, το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια πήραν ήδη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Επίσης, απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα πήραν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια. Μέχρι στιγμής συλλαλητήρια έχουν επίσης προγραμματιστεί:

Τετάρτη 10/7

Στη Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στα Τρίκαλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Πέμπτη 11/7

Στην Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Ξάνθη, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Στην Καβάλα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στη Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Κοζάνη, 8 μ.μ., Πεζόδρομος. Στην Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στη Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία. Στην Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Πλατάνι. Στις Σέρρες, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Στο Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης. Στο Βόλο, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Στο Ηράκλειο Κρήτης, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

«Προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»

Με τα συλλαλητήρια, υπογραμμίζει στο σχετικό του κάλεσμα το ΠΑΜΕ, «στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης». Οπως άλλωστε σημειώνει, «εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα.

Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών - αντεργατικών νόμων.

  • Δουλειά για όλους.
  • Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Οχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Σταθερό ωράριο, 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Κάτω οι φόροι.
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ