Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Πέταξε στον ντόκο 79 ναυτεργάτες

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΝΕΛ πέταξε στην ανεργία, απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση, 79 ναυτεργάτες, πλήρωμα του πλοίου της «EUROPEAN EXPRESS» και τους αντικατέστησε με χαμηλόμισθους ναυτεργάτες! Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Μπάρι. Με τη ΝΕΛ να κρατάει τη σημαία, οι ακτοπλόοι εφοπλιστές συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, με δραματικές συνέπειες για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, έχοντας ως αβάντα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ (κανονισμός 3577/92 για απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών), που σχεδιάζεται στα μέτρα της κερδοφορίας συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα όσα διαδραματίστηκαν με το «EUROPEAN EXPRESS» καταγγέλλουν με χτεσινό δελτίο Τύπου τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ όπως σημειώνουν η «δράση» της ΝΕΛ δεν σταματάει εδώ. Σε ό,τι αφορά στο πλοίο της «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» η εταιρεία με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως το πλοίο δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί στη γραμμή του Β. Αιγαίου, «επειδή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας συντήρησης». Σημειώνεται ότι το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» θα έπρεπε να ταξιδεύει από τις 22 Ιούνη.

Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι η εταιρεία δεν αναφέρει λέξη για τα δεδουλευμένα που οφείλει στους ναυτεργάτες του πληρώματος του πλοίου, οι οποίοι είναι σε επίσχεση εργασίας, και ότι η ίδια είχε δεσμευτεί σε συνάντηση στις 4 Ιούνη με την ΠΝΟ πως θα εξοφλούσε πλήρως τους ναυτεργάτες στο τέλος του Ιούνη.

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες «σε αγωνιστική επιφυλακή, τους άνεργους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης» που θα γίνει αύριο Κυριακή στο λιμάνι και στο παναττικό συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη στο Σύνταγμα, και απαιτούν την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ