Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ
Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 3 έως τις 6 Ιούλη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 21ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας του Ειδικού Τεχνικού, Εργαστηριακού Προσωπικού των ΑΕΙ, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης της ΔΑΣ.

Το συμπέρασμα ήταν ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης του συνδικαλιστικού κινήματος, σε ταξική κατεύθυνση. Ενα κίνημα που να αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων και όχι ένα κίνημα που να προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκός ο καπιταλισμός αν αλλάξει η κυβέρνηση.

Η ΔΑΣ θα κάνει ό,τι μπορεί για το συντονισμό της δράσης σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, εργατικών σωματείων, λαϊκών επιτροπών, ώστε να μην περάσουν οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. Το μόνο αντίπαλο δέος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που μπορούν να βάλουν το νερό στο αυλάκι και ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του. Με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας, της ΕΕ και εκπροσώπου στην ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ βγήκε πρώτη δύναμη και ενισχυμένη κατά μία έδρα. Για το ΔΣ ψήφισαν 55 αντιπρόσωποι και η ΔΑΣ έλαβε 15 ψήφους κατακτώντας 4 έδρες (από τρεις που είχε). Επίσης, η ΔΑΣ πήρε και τον μοναδικό αντιπρόσωπο για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που εκλέγει η Ομοσπονδία (στην κάλπη για αντιπρόσωπο στην ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 55 σύνεδροι, η ΔΑΣ πήρε 31 ψήφους, η ΔΑΚΕ πήρε 17, ενώ υπήρχαν και 4 άκυρα και 3 λευκά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ