Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με «γεμάτες» τις αποσκευές τους επέστρεψαν οι χιλιάδες νέοι και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και πήραν μέρος στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, στους Αγίους Αποστόλους Χανίων. Με τις ογκώδεις και μαχητικές διαδηλώσεις στη βάση - ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, τη Σούδα, τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις αλλά και τις στιγμές ανάπαυλας και διασκέδασης, το 22ο Διήμερο «πλούτισε» την πείρα των νέων που με αφετηρία κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν στην Κρήτη, πολλοί από αυτούς διασχίζοντας ολόκληρη τη χώρα!

Κορυφαίες στιγμές τα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν παράλληλα στην αεροπορική και στη ναυτική βάση της Σούδας, το Σάββατο το πρωί, με χιλιάδες διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν πως θέλουν τη Σούδα «λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και η πορεία που πλημμύρισε στη συνέχεια την πόλη των Χανίων. Και βέβαια, η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο χώρο της κατασκήνωσης.

Δίπλα στα παραπάνω, η συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ), το αφιέρωμα στους κομμουνιστές ποιητές Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσο, η επίσκεψη μαθητών στη φυλακή του Ιτζεδίν και η εκδήλωση που έγινε εκεί με την παρουσία κομμουνιστών που φυλακίστηκαν σε αυτή. Δεν έλειψε το γλέντι, το κολύμπι στη θάλασσα, οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως το τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η συμμετοχή χιλιάδων νέων στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στέλνει ηχηρό μήνυμα πως όλο και περισσότεροι επιλέγουν να βαδίσουν στο δρόμο που δείχνει το σύνθημά του: «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης». «Πυξίδα» που προσανατολίζει τα βήματα των νέων κομμουνιστών στο δύσκολο αυτό δρόμο, το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές τις τελευταίες μέρες: «Αγώνας, τόλμη, γνώση κι αντοχή - Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ