Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση στον δήμαρχο Αθήνας

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, το βράδυ της Κυριακής ενώ αποχωρούσε από την ΚΕΔΕ, όπου συζητούσαν τις απολύσεις στους δήμους, κι ενώ έξω από τα γραφεία ήταν συγκεντρωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι. Η δημοτική αρχή μιλά για «επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ τους εργαζόμενους», «συνθήκες κατατρομοκράτησης» και «τραμπούκικες επιθέσεις». Υποστηρίζει ότι έχει «στοχοποιήσει» τον δήμαρχο.

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ χαρακτηρίζει την επίθεση «καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική», «προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

Η επίθεση προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου, η οποία διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Την έρευνα θα διενεργήσει εισαγγελέας.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για την επίθεση σε βάρος του Γ. Καμίνη, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ