Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφυλακίζεται ο Κ. Σακκάς

Τη μετατροπή της λεγόμενης προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», απεργού πείνας Κώστα Σακκά, σε περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης αποφάσισε τελικά χτες, το Συμβούλιο Εφετών.

Ετσι, μετά από 38 μέρες απεργία πείνας και 31 μήνες προφυλάκισης, ο Κ. Σακκάς μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, όπως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του και της χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Να σημειωθεί, ότι ο Κ. Σακκάς που νοσηλεύεται στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας και έφτασε στο παρά πέντε του κινδύνου για τη ζωή του, ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 4 Ιούνη όταν έληξε και το μέγιστο όριο της λεγόμενης προσωρινής κράτησης που μπορεί να του επιβληθεί και παρατάθηκε από το δικαστικό συμβούλιο για ακόμη 6 μήνες η δεύτερη διαδοχική προφυλάκιση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ