Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεπής για την αστική τάξη

«Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει με σαφή τρόπο στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη και να αναληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες κοινής αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης, με άξονα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε χτεσινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή της σε μια πολιτική σύμφωνη με τις ανάγκες της αστικής τάξης, ανεξαρτήτως της θέσης από την οποία την υπηρετεί, εντός ή εκτός της κυβέρνησης.

Ολα κι όλα, στα ζητήματα που θέτει παραπάνω ήταν και παραμένει σταθερή. Τι λέει δηλαδή και τι ζητάει; Να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο της χασούρας που προκαλεί η κρίση στις άλλες καπιταλιστικές οικονομίες της ΕΕ, όσοι κρατάνε «γερά πορτοφόλια» να τα ανοίξουν χρηματοδοτώντας την ντόπια αστική τάξη μπας και πάρει μπρος η καπιταλιστική κερδοφορία. Κι επειδή γνωρίζει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δε θα ωφελήσει το λαό αλλά προϋποθέτει να γονατίσει τόσο κι άλλο τόσο, ζητά να επεξεργαστούν κι ένα πρόγραμμα που θα δουλεύει στην κατεύθυνση διατήρησης της «κοινωνικής συνοχής», της χειραγώγησης δηλαδή των εργαζομένων. Ετσι θα διασφαλίζεται η υποταγή των θυμάτων στους θύτες, των εκμεταλλευόμενων στους εκμεταλλευτές, του λαού στους άρπαγες του πλούτου που παράγει.

Η ΔΗΜΑΡ είτε ως «κυβερνώσα αριστερά» είτε ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση» επιβεβαιώνει πως δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις υπηρετούν την αστική τάξη απ' όποια θέση κι αν βρεθούν στο αστικό πολιτικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ