Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Κινδυνολογεί για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του

Δήλωση του προέδρου των Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλου με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε

Την πλήρη απορρύθμιση -σε σημείο διάλυσης- του δημόσιου τομέα και ταυτόχρονα ακόμα περισσότερες προκλητικές παροχές σε όλα τα επίπεδα για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, αξιώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του γιατί, όπως είπε, «η ύφεση δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και αποσταθεροποιεί τα πολιτικά συστήματα» αλλά και επειδή «ο λαϊκισμός και οι κάθε μορφής εξτρεμισμοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για ν' αναπτυχθούν».

Δεν παρέλειψε ωστόσο εμμέσως να στηρίξει τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καθώς, όπως είπε, «στα τέσσερα αυτά χρόνια της ύφεσης, έχουμε επιτύχει πολλά. Αλλά πάρα πολλά είναι αυτά που απομένει ακόμη να γίνουν». Για τον πρόεδρο του ΣΕΒ έξοδος από την κρίση σημαίνει επίλυση του προβλήματος ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα αλλά και «ανατροπή» της «γραφειοκρατίας» και της «αναχρονιστικής κρατικής παρεμβατικότητας».

Πρόσθεσε ότι «το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος του συνολικού προβλήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και ζήτησε «συνολική ευρωπαϊκή λύση» επισείοντας τον κίνδυνο «κατακερματισμού» της ΕΕ αλλά και «πολιτικής και οικονομικής περιθωριοποίησής της». Τέλος, αντιλαμβανόμενος ότι το «κοινό ευρωπαϊκό όραμα» ξεφτίζει στις συνειδήσεις των λαών αναρωτήθηκε για το αν η ΕΕ μπορεί να «επανιδρυθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ