Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΖΑΜΑΪΚΑΝΩΝ
Στους αθλητές ρίχνει ευθύνες ο Ζούμπερτ

Στην αντεπίθεση περνάει το επίμαχο πρόσωπο της ιστορίας με τη χρήση αναβολικών από τους δύο Τζαμαϊκανούς πρωτοκλασάτους αθλητές των Ασάφα Πάουελ και Σερόν Σίμπσον ο Καναδός φυσικοθεραπευτής Κρις Ζούμπερτ. Ο Καναδός που είχε προστεθεί στο προπονητικό τιμ του Πάουελ και της Σίμπσον ως μασέρ και σύμβουλος υγείας είχε κατηγορηθεί από τον προπονητή του Πάουελ Στίβεν Φράνσις και τον μάνατζερ του αθλητή Πολ Ντόιλ ότι ήταν αυτός που χορήγησε τα σκευάσματα στους δύο σπρίντερ. Μάλιστα, ο Ντόιλ είχε αποκαλύψει πως, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Καναδός, ο Πάουελ άρχισε να λαμβάνει 19 διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής.

Ο Ζούμπερτ, μέσω mail που έστειλε σε κάποια διεθνή ΜΜΕ, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ρίχνοντας ουσιαστικά το φταίξιμο στο δύο αθλητές της Τζαμάικα.

«Οι αθλητές θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το ντόπινγκ αντί να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, άσχετα αν το πρόσωπο είναι ο φυσιοθεραπευτής τους, ο μπάρμαν τους ή οποιοσδήποτε άλλος. Είμαι απογοητευμένος που οι αθλητές επέλεξαν να κατηγορήσουν εμένα για τις δικές τους παρανομίες. Τόσο η WADA όσο και η κοινή γνώμη θα πρέπει να σταματήσουν να αποδέχονται αυτές τις ιστορίες και να θεωρούν υπόλογους τους αθλητές. Δεν έδωσα καμία απαγορευμένη ή παράνομη ουσία στον Πάουελ και την Σίμπσον. Πρότεινα βιταμίνες οι οποίες αγοράστηκαν δημοσίως σε γνωστά καταστήματα και είναι από γνωστές εταιρείες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ζούμπερτ.

Ο Καναδός τονίζει, επίσης, πως όλα τα σκευάσματα που πήρε ο ίδιος ήταν εν γνώσει του Στίβεν Φράνσις και του Πολ Ντόιλ που έλεγξαν πως δεν περιέχουν παράνομες ουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ