Παρασκευή 19 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Χαιρετίζει τους αγώνες του βουλγάρικου λαού

Τη στήριξή της στο λαό της Βουλγαρίας και τις κινητοποιήσεις του ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Η ΠΣΟ καλεί τα βουλγάρικα συνδικάτα να έρθουν σε επαφή μαζί της, να οργανώσουν οι εργαζόμενοι στα Βαλκάνια και την Ευρώπη τα επόμενα βήματα του αγώνα τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία χαιρετίζει τους αγώνες του βουλγαρικού λαού που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Τα στοιχεία είναι τρομακτικά: Το 50% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία επιβιώνει με 150 ευρώ το μήνα, ενώ το 55% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις που κυμαίνονται στα 77-105 ευρώ το μήνα!

Μετά από χρόνια κεντροδεξιάς και σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης της Βουλγαρίας είναι φανερό ότι η κυβερνητική εναλλαγή των κομμάτων δε θα φέρει λύση στα προβλήματα των Βούλγαρων εργαζομένων.

Είτε με κυβέρνηση Στανίσεφ, είτε με κυβέρνηση Μπορίσοφ, είτε με κυβέρνηση Ορεσάρσκι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού υποφέρει ενώ τα μονοπώλια κερδοφορούν. Αυτός είναι και ο πυρήνας της αντιλαϊκής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα πρόσωπα φεύγουν, οι αντιλαϊκές πολιτικές όμως πάντα παραμένουν.

Η βουλγαρική εργατική τάξη έχει σπουδαία ιστορία αγώνων και κατακτήσεων.

Δεν μπορεί να μείνει εγκλωβισμένη στην εναλλαγή διαχειριστών της κυβερνητικής εξουσίας.

Δεν μπορεί να παρασύρεται από εθνικιστικές αντιλήψεις που θολώνουν την κοινωνική πραγματικότητα, καλλιεργούν μίσος και διχασμό στα λαϊκά στρώματα. Διασπούν την εργατική τάξη και το λαό.

Δεν μπορεί να μείνει ανοργάνωτη χωρίς ταξικά συνδικάτα. Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρως προδώσει το παρελθόν και τους Βούλγαρους εργαζόμενους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ώστε να εκφράσει μια ισχυρή φωνή για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

Η προοπτική για το βουλγαρικό λαό μπορεί να είναι μόνο αντάξια των παραδόσεών του:

Αγώνας για τα σύγχρονα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα (αύξηση των μισθών και των συντάξεων, Κοινωνική Ασφάλιση, επαρκή κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας).

Αγώνας για λαϊκή εξουσία που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος όλης της κοινωνίας και όχι προς όφελος της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, εκπροσωπώντας σήμερα 86 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της Βουλγαρίας.

Επικοινωνήστε με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που η έδρα της είναι στην Ελλάδα. Πάρτε μέρος στον ευρωπαϊκό και βαλκανικό συντονισμό όλων των εργαζομένων.

Ο διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι όπλα χρήσιμα για τους εργαζόμενους.

Ο βουλγαρικός λαός χρειάζεται συνδικάτα αγωνιστικά - δημοκρατικά - σύγχρονα. Συνδικάτα ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές. Συνδικάτα που θα είναι ενάντια στη γραφειοκρατία, ενάντια στον καριερισμό, ενάντια στη διαφθορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ