Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι διώξεις κατά των διαδηλωτών

ΑΔΑΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΧΑΤΑΪ.--

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στα Αδανα της Τουρκίας, με την αστυνομία να επεμβαίνει, για ακόμα μία φορά, για να διαλύσει τους διαδηλωτές με αντλίες νερού, χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Παράλληλα με την κρατική καταστολή στις κινητοποιήσεις συνεχίζονται και οι διώξεις εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτές. Χτες ξεκίνησε νέα δίκη για 24 στελέχη κομμάτων - μεταξύ των οποίων και επτά μελών του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) - που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με τις πάγιες κατηγορίες της συμμετοχής και διοργάνωσης βίαιων επεισοδίων.

Προκλητικές ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στους θανάτους που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη χώρα, είπε ότι γίνεται υπερβολικός θόρυβος για το θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή στην Αίγυπτο τα θύματα είναι δεκάδες και δεν παρεμβαίνει κανείς.

Χτες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» στην Κωνσταντινούπολη, αναμενόταν να παρουσιαστεί μια ταινία ανεξάρτητης παραγωγής, με τίτλο «Φτάνει πια», που αναφέρεται στις διαδηλώσεις και την κρατική καταστολή.

  • Την ίδια στιγμή, στην επαρχία Χάταϊ, στα σύνορα με τη Συρία, καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, με αποτέλεσμα έξι σπίτια να καταστραφούν και πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ ακόμα 12 είναι οι τραυματίες. Τα θύματα θάφτηκαν στα συντρίμμια του σπιτιού τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ