Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανείς εργάτης της ΑΓΕΤ να μη δεχτεί την «οικειοθελή αποχώρηση»

Την ενέργεια της «Lafarge ΑΕ» να ανακοινώσει κίνητρα για «οικειοθελή αποχώρηση» στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας (25% πλέον της νόμιμης αποζημίωσης) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτεί κανείς τα «κίνητρα» που προσφέρει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία έχει ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, πετώντας στην ανεργία τους 236 εργαζόμενους, ενώ μέχρι τώρα έχουν απολυθεί 42 εργαζόμενοι, εφαρμόζοντας το νόμο των απολύσεων κατά 5% του προσωπικού κάθε μήνα.

«Ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι σαφής: Θέλει να ''ξεμπερδέψει'' μια ώρα αρχύτερα, να κάμψει το ηθικό όσων αγωνίζονται, να διασπάσει τον αγώνα, να σπείρει απογοήτευση και φόβο», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Και σημειώνει: «Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ: Οτι το κλείσιμο του εργοστασίου δεν εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικής και αόριστης ''αποβιομηχάνισης'' της περιοχής, ούτε φταίνε κάποιοι ''κακοί'' επιχειρηματίες, ούτε γενικά τα ''μνημόνια'', όπως διατείνεται ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και ''νέος'') και οι πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν. Η εξέλιξη αυτή είναι επιχειρηματική κίνηση της Lafarge, αφορά αναδιάρθρωση της παραγωγής της που σκοπό έχει τη μεγιστοποίηση των υπερκερδών της σε περίοδο κρίσης. Το ''ομολογεί'' άλλωστε και η ίδια όταν υπολογίζει ότι από το 2014 θα έχει ΕΤΗΣΙΑ κέρδη 18 εκατομμύρια ευρώ.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η πολυεθνική δε διστάζει να ξοδέψει τώρα μερικά χρήματα παραπάνω, γιατί ξέρει και υπολογίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει γρηγορότερα στο στόχο της που είναι η τεράστια κερδοφορία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ