Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την κινητικότητα

Στις 16 Σεπτέμβρη αναμένεται να προκύψει η πλήρης λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Χτες, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων φέρονται να απέστειλαν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών τις δομές απ' όπου θα αντληθούν οι περίπου 8.300 προς κινητικότητα υπάλληλοι και οι 1.500 παραπάνω που θα αξιολογηθούν για να αντιμετωπιστούν τυχόν καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες που θα προκύψουν.

Τα προσόντα των υπαλλήλων θα κριθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια κάθε υπουργείου ούτως ώστε να επιλεγούν αυτοί που η κυβέρνηση θα κρίνει ως απαραίτητους και αυτοί που θα βρεθούν με το ένα πόδι στην ανεργία. Κάτι για το οποίο έχει προϊδεάσει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι «πιθανό» μέσα από την κινητικότητα, κάποιοι να μην απορροφηθούν και θα οδηγηθούν στην έξοδο, δηλαδή θα απολυθούν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι υπάλληλοι θα μοριοδοτηθούν θετικά και αρνητικά και η συνολική «βαθμολογία» που θα συλλεχθεί - από τα υπηρεσιακά συμβούλια που πιθανότατα θα στελεχώνονται από δύο γενικούς διευθυντές - θα κρίνει τη συνέχιση της εργασίας τους ή μη.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως θετική μοριοδότηση θα είναι τα πτυχία ή μεταπτυχιακά, η προϋπηρεσία, η συμμετοχή σε σεμινάρια, οι ξένες γλώσσες, η οικογενειακή κατάσταση, ο βαθμός του απολυτηρίου και η γνώση υπολογιστή (αναλόγως πάντα την πανεπιστημιακή, μέση ή υποχρεωτική εκπαίδευση που έχουν αντίστοιχα). Επίσης, φέρεται να αξιολογούνται επιπλέον τα άτομα με ειδικές ικανότητες και οι σύζυγοι ή γονείς τέτοιων ατόμων αλλά και οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ. Στην αρνητική βαθμολόγηση θα λαμβάνονται υπόψη τα πειθαρχικά παραπτώματα και οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών

Τη Διαπιστωτική Πράξη στην οποία ανακοινώνονται τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των 42 ειδικοτήτων στη τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση υπέγραψε χτες ο υπουργός Παιδείας και δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια».

Και μετά τη χτεσινή δημοσιοποίηση επιβεβαιώνεται ο μύθος των «εξαιρέσεων», καθώς σε τροχιά απολύσεων μπήκαν και οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που αρχικά το υπουργείο Παιδείας είχε ισχυριστεί ότι θα εξαιρεθούν (μεταπτυχιακοί κ.ά.), ενώ για τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους τέθηκαν εισοδηματικά κριτήρια. Οι απολύσεις συνδέονται με αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα συμφέροντα του κεφαλαίου για φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η προγραμματιζόμενη μαθητεία εντός Τεχνολογικού Λυκείου, που στόχο έχει να προσφέρει τζάμπα δυναμικό στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές επιβάλλεται να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής ή των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούνται για τυχόν εξαιρέσεις και να συσπειρωθούν, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που υλοποιείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ