Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας

Εκφρασμένη η θέληση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανοίξει τα καταστήματα τις Κυριακές

Την εκφρασμένη θέληση της διοίκησης (ΝΔ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανοίξει τα καταστήματα τις Κυριακές, παίζοντας ενεργό ρόλο στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικές, σε αυτό το πλαίσιο, είναι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, στο περιθώριο της προχτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, ότι «πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου».

Στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζουν ότι «η υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής είναι αγώνας για μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας», και σημειώνουν: «Αποδεικνύεται και με αυτές τις δηλώσεις ότι η Τοπική Διοίκηση γίνεται το μακρύ χέρι του συστήματος, βάζοντας πλάτη στις φιλομονοπωλιακές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Συμπληρώνουν δε: «Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, αφού έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τα ωράρια - λάστιχο, τη φοροληστεία, δηλαδή έναν κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που τους ρημάζει τη ζωή, δέχονται τώρα το τελειωτικό χτύπημα από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Στόχος τους είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου με άμεση επίπτωση ειδικότερα στη νεολαία και τις γυναίκες. Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αύριο θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους της οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας! (2024-03-06 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις απαντούν στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας (2022-11-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Κυριακή - αργία (2013-06-12 00:00:00.0)
Πάλη κατά της πολιτικής που ενισχύει τα μονοπώλια (2012-12-19 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα στο κοινό πρόγραμμα δράσης (2008-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ