Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ξεχώρισε ο Σαμιλίδης

Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο έκανε χτες ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 200μ πρόσθιο
Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο έκανε χτες ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 200μ πρόσθιο
Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, ωστόσο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης με την παρουσία του στα ημιτελικά των 200μ πρόσθιο πρόσφερε χτες την καλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στην κολύμβηση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Ο νεαρός κολυμβητής πραγματοποιώντας δυο καλές εμφανίσεις αρχικά κατάφερε να προκριθεί από τα προκριματικά όπου κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 2.11.71, ενώ την ίδια θέση είχε και στα ημιτελικά του αγωνίσματος που βελτίωσε και την πρωινή του επίδοση κάνοντας 2.11.21. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό να του δώσει την πρόκριση στον τελικό αφού τον άφησε στη 13η θέση της γενικής κατάταξης. Αντίθετα, μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Κουλούρης, ο οποίος επίσης στην ίδια ακριβώς προκριματική σειρά με τον Σαμιλίδη ήταν 8ος με 2.12.87 και κατετάγη συνολικά 21ος.

Σήμερα ο... πρωτάρης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κριστιάν Γκολομέεφ και η Κριστέλ Βουρνά, αγωνίζονται το πρωί στα προκριματικά της 6ης μέρας του κολυμβητικού προγράμματος, στα 50μ ελεύθερο και στα 50μ πεταλούδα, αντίστοιχα.

«Ρότα» για 5η θέση οι άνδρες

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα εν τούτοις η Εθνική ανδρών στο πόλο κατάφερε χτες να επικρατήσει της Αυστραλίας με 11-9 σε αγώνα κατάταξης και να βρεθεί ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, που είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης του τουρνουά. Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά προηγήθηκε με 7-3 στα μισά του δευτέρου οκταλέπτου, με δύο τέρματα των Γιάννη Φουντούλη και Βαγγέλη Δελακά, ωστόσο οι Αυστραλοί ανέκαμψαν κάνοντας τον αγώνα ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Η ελληνική ομάδα που μέχρι τώρα έχει μόλις μια ήττα αλλά καθοριστική (από την Ουγγαρία που την άφησε εκτός τετράδας) θα αγωνιστεί το Σάββατο στο τελευταίο παιχνίδι κατάταξης με αντίπαλο την οικοδέσποινα Ισπανία (νίκησε χτες τη Σερβία 14-13 στα πέναλτι).

Φινάλε με ΗΠΑ για τις γυναίκες

Κόντρα στις ΗΠΑ με τις οποίες είχαν κάνει πρεμιέρα στους αγώνες του φετινού τουρνουά, θα κάνουν και το φινάλε της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών, που σήμερα δίνουν τον τελευταίο αγώνα για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης με αντίπαλο τις Αμερικανίδες. Στην αρχή η Ελλάδα είχε ηττηθεί με 12-8.

  • Το πρόσθιο αν και θεωρητικά το πιο αργό από τα αγωνίσματα της κολύμβησης είναι αυτό που κλέβει την παράσταση από πλευράς ενδιαφέροντος στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ετσι μετά το παγκόσμιο ρεκόρ της 16χρονης Ρούτα Μελουτίτε στα 100μ του αγωνίσματος, ήρθε χτες και η σειρά της Δανέζας Ρίκε Πέντερσεν στα 200μ με χρόνο με 2.19.11 να γκρεμίσει το παλιό της Ρεμπέκα Σόνι που ήταν 2.19.59.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ