Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε θα μπορούν να λειτουργήσουν ΑΕΙ και ΤΕΙ

...σε περίπτωση διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων

Για αδυναμία της περαιτέρω ομαλής λειτουργίας του ΤΕΙ Πειραιά σε περίπτωση που θα ενταχθούν διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα κάνουν λόγο σε κοινή επιστολή τους ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λ. Βρυζίδης και του Συμβουλίου του Ιδρύματος καθηγητής Γ. Καλκάνης, προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά «μετά την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την απομάκρυνση 1.500 διοικητικών υπαλλήλων από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, η Διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά, αναφέρει ότι στην αρχή του χρόνου αποχώρησαν 24 διοικητικοί υπάλληλοι με τη διαδικασία της κινητικότητας, συνταξιοδοτήθηκαν δέκα και τον Σεπτέμβρη αποχωρούν άλλοι επτά κι επισημαίνει ότι «οποιαδήποτε τυχόν ένταξη υπαλλήλων του Ιδρύματος στη διαδικασία της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, θα καθιστά αυτομάτως αδύνατη την περαιτέρω ομαλή λειτουργία του(...) ο αριθμός των υπαλλήλων που καλείται να στηρίξει το Ιδρυμα καλύπτει οριακά τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του».

Αντίστοιχη είναι η εικόνα που μεταφέρουν, μέσω ανακοινώσεων τις τελευταίες μέρες και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του πανεπιστημίου Αιγαίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κοινό παρονομαστή την αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων σε περίπτωση διαθεσιμότητας υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ