Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Επαγρύπνηση γιατί στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι

Ανακοίνωση, με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας ΗΠΑ - Ελλάδας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το ρόλο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία, με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, στο Πεντάγωνο, «εμπλέκει εξόφθαλμα, ανερυθρίαστα και προκλητικά ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας, το λαό μας και τους λαούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ακόμα: «"Κλειδί" στην επίτευξη των στρατιωτικών στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελεί η βάση της Σούδας, για την οποία ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη "διευκόλυνση" προς τις ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση εισέπραξε επίσης "ευχαριστώ" για τη συμβολή της στην περιφερειακή ασφάλεια στα Βαλκάνια και φυσικά και για τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Με δεδομένες τις εξελίξεις στην περιοχή είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά θα ολοκληρωθούν στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον».

Μυρίζει ήδη μπαρούτι σε όλη την περιοχή, υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση. Καταγγέλλει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, το λαό, συντονισμένα με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα να απαιτήσουν πιο δυναμικά και αποφασιστικά: Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας. Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να σταματήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας να είναι ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες ένστολοι που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ