Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Απαιτούν ακόμη πιο φτηνό ρεύμα

Ακόμα πιο φτηνό από το ήδη φτηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα που τους προσφέρει η ΔΕΗ απαιτούν οι βιομήχανοι, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις μειώσεις στα τιμολόγια υψηλής και μέσης τάσης που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), που εκπροσωπεί τις 17 μεγαλύτερες ενεργοβόρες βιομηχανίες εταιρείες - μέλη, ισχυρίζεται πως δεν καλύπτουν το αυξημένο κόστος ενέργειας οι μειώσεις στη μέση τάση που φτάνουν μέχρι και 10%. Για την υψηλή τάση, υποστηρίχθηκε ότι με τις μειώσεις το κόστος ενέργειας στην καλύτερη περίπτωση παραμένει στα ίδια επίπεδα. Απαιτεί επί της ουσίας να πέσει η τιμή της κιλοβατώρας στην υψηλή τάση από 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα κάτω από τα 50 ευρώ, όπως είναι οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία...

Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση να αφαιρεθούν από τα τελικά τιμολόγια οι επιβαρύνσεις για το κόστος χρήσης των δικτύων, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το τέλος για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ